Externe harde schijf behuizingen

Computer upgraden met een nieuwe en snelle harde schijf of een super snelle SSD? Koop dan een externe harde schijf behuizing. Zet daarna je oude HD in de externe harde schijf behuizing en je kunt dan eenvoudig bij alle data om deze over te zetten. Daarna kun je de oude HD blijven gebruiken als externe opslag of als backup schijf. Door de huidige snelle aansluitmogelijkheden zoals USB 3.0 en USB C heb je zelfs bij het gebruik van een externe harde schijf geen last meer van trage overdracht van gegevens. Let wel op, er zijn verschillende formaten harde schijven met diverse aansluitingen in omloop. Daarom is niet iedere externe harde schijf behuizing geschikt voor elke harde schijf.

Een externe harde schijf behuizing kopen

Ben je van plan een nieuwe harde schijf te kopen om die in je computer te installeren? Koop dan ook een externe harde schijf behuizing. Je kunt dan na het verwijderen van de oude harde schijf deze meteen in de externe harde schijf behuizing monteren. Zodra je de nieuwe schijf in je computer hebt gemonteerd en het OS weer hebt geïnstalleerd, sluit je de externe harde schijf behuizing met je oude schijf op je computer aan. Daarna kun je eenvoudig alle bestanden die je wilt gebruiken naar je computer kopiëren. Een externe harde schijf behuizing met je oude harde schijf is natuurlijk ook handig om bestanden op te zetten om eenvoudig ergens mee naar toe te nemen. Daar aangekomen plug je de externe harde schijf behuizing met harde schijf in en ben je klaar om van je filmavond te genieten. Zo neem je heel handig een speelfilm mee voor de filmavond bij je vrienden. Je kunt de externe harde schijf behuizing met je oude harde schijf natuurlijk ook als backup schijf gebruiken. Zo kun je eenvoudig een externe backup maken en heb je altijd een plek waar je veilig belangrijke bestanden bewaart zonder dat je diep in de buidel hoeft te tasten voor een nieuwe harde schijf.

Welke externe harde schijf behuizing

Bij het kopen van een externe behuizing voor harde schijf is het belangrijk dat je weet welke harde schijf je wilt monteren. Niet elke harde schijf is hetzelfde. Het eerste belangrijke onderscheid is de afmeting van de harde schijf. Voor de 2.5″ (inch) schijf verkopen we de externe harde schijf behuizing 2.5 inch en voor de 3.5″ (inch) schijf verkopen we de externe harde schijf behuizing 3.5 inch. Het volgende belangrijke punt is de aansluiting van de harde schijf. Er zijn verschillende oudere en nieuwere hardeschijfaansluitingen in omloop. Het is belangrijk dat je een externe harde schijf behuizing met een passende aansluiting koopt, anders zal de harde schijf niet in de externe harde schijf behuizing passen of zal deze niet functioneren. Een veel gebruikte harde schijf aansluiting is de SATA aansluiting. SATA staat voor Serial ATA. ATA of IDE is de oudere standaard voor het aansluiten van harde schijven en SATA is daar de opvolger van. Omdat het hier om een verbinding gaat waarbij de bits serieel worden verstuurd, zijn de kabels en de connectors smal en compact. SATA kent drie verschillende versies, SATA I waarbij de “I” vaak weggelaten wordt , SATA II en SATA III.

De externe aansluiting van een harde schijf behuizing

Een externe harde schijf behuizing kan verschillende aansluitingen hebben. De meest populaire aansluiting is de USB 3.0 aansluiting. Omdat veel computerapparatuur standaard is uitgerust met een USB 3.0 aansluiting is dit een goede en veilige keuze bij de aanschaf van een externe harde schijf behuizing. USB 3.0 is in staat om een data overdracht van 5 Gbps (Giga bit per seconde) te realiseren. Dit is ruim voldoende om voor de huidige generatie harde schijven een snelle data overdracht te garanderen. USB 3.0 is ook te gebruiken met oudere computers die van een USB 2.0 poort voorzien zijn. Je kunt dan niet de hoge USB 3.0 snelheid halen. De snelheid blijft beperkt tot de maximale snelheid van USB 2.0 namelijk 480 Mbps. Heb je apparatuur met zowel USB 2.0 en USB 3.0 poorten, dan is de aanschaf van een externe harde schijf behuizing met USB 3.0 de ideale keuze. Met de intrede van USB 3.1 en 3.2 (vooral bekend door introductie van de nieuwe USB C connector) kan een nog hogere snelheid behaald worden, namelijk respectievelijk 10 en 20 Gbps (Giga bit per seconde). Heb je apparatuur met USB C dan is dit de ideale keuze voor een externe harde schijf oplossing.

Multipoort aansluitingen

Wil je een volledige signalering tussen je computer en schijf realiseren voor SMART detectie, dan is USB vaak niet voldoende. Om een volledige transparante verbinding op te bouwen kun je gebruikmaken van een externe harde schijf behuizing die beschikt over een eSATA verbinding. Hierbij staat de letter “e” voor external. eSATA is een robuuste uitvoering van het SATA protocol, waarvoor langere en beter afgeschermde kabels beschikbaar zijn. Helaas heeft eSATA geen mogelijkheid om voedingsspanning aan de harde schijf over te dragen. Je zult bij het gebruik van eSATA naast de eSATA kabel een USB kabel moeten aansluiten om de externe harde schijf van energie te voorzien. Om dit op te lossen is de eSATAp norm ontwikkeld. De “p” in deze norm staat voor “power” (over eSATA). De eSATAp connector is een zogenoemde multipoort connector, die USB en eSATA combineert. Door het gebruik van een speciale eSATAp kabel wordt de externe harde schijf behuizing voorzien van een eSATA verbinding en van energie. Op een gecombineerde eSATAp connector kunnen ook standaard eSATA kabels en standaard USB kabels aangesloten worden. Bij het gebruik van een standaard eSATA kabel moet je wel een andere kabel of adapter gebruiken voor de energievoorziening van de harde schijf en eventuele andere spullen.

Vragen en advies

Heb je vragen over een externe harde schijf behuizing, heb je vragen over welke van onze behuizingen te kiezen of wens je een meer technische vraag over een externe harde schijf behuizing te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Overige links