AirPort Time Capsule

Producten van Apple staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en hun mooie design. De Apple AirPort Time Capsule is een externe harde schijf en een router in één. Daarom kun je hiermee draadloos vanaf elk apparaat dat op hetzelfde netwerk is aangesloten, bestanden ophalen of lezen. Vanaf Apple-apparaten of andere merken, de Apple AirPort Time Capsule werkt naadloos samen met andere apparatuur. Zo kun je optimaal gebruikmaken van je draadloze opslag!

Wat doet een Apple AirPort Time Capsule?

De Apple AirPort Time Capsule is een apparaat met een harde schijf die je verbindt met je wifi-netwerk. Alle bestanden die je op deze externe harde schijf opslaat, kun je dan bereiken vanaf elk apparaat dat is verbonden met datzelfde netwerk. Het is dus een NAS (Network Attached Storage), een heel makkelijke manier om draadloos vanaf verschillende apparaten je opgeslagen bestanden te bereiken. Niet alleen met de iPhone, iPad of andere apparaten van Apple, maar met alles dat verbonden is met jouw netwerk. De Apple AirPort Time Capsule heette in eerste instantie de Apple Time Capsule, maar is intussen gecombineerd met de AirPort, een draadloze router. Er zijn verschillende versies, met voor elke vernieuwing een hogere opslagcapaciteit en een snellere internetverbinding. Niet alleen kun je handmatig je bestanden bereiken, maar je kunt ook eenvoudig een automatisch draadloos back-up-plan instellen. Na de eerste back-up worden alleen bestanden die je daarna nog hebt aangepast of opgeslagen vernieuwd. Dat bespaart een hoop tijd, zodat je niet zit te wachten tot het klaar is. Dankzij het compacte en strakke design van de Apple AirPort Time Capsule, misstaat deze NAS niet in de woonkamer en neemt hij erg weinig ruimte in beslag.

Draadloze opslag en de cloud met de Time Capsule van Apple

De Apple AirPort Time Capsule wordt dus gebruikt om draadloos bestanden op te slaan, vanaf elk apparaat dat zich in hetzelfde netwerk bevindt. In de Time Capsule zit een fysieke harde schijf, waarop alles wordt opgeslagen. Zo kun je ook makkelijk bestanden delen met anderen, of samen aan hetzelfde bestand werken zonder dat er meerdere versies van dat bestand in omloop komen. Dit wordt ook wel de cloud of cloud-opslag genoemd, ook bekend van externe diensten zoals Dropbox en Google Drive. Echter werkt dit op externe servers, en met een Airport heb je je eigen server in huis. Omdat de Apple AirPort Time Capsule in een netwerk werkt, kun je hem echter niet makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld school of werk. Ook heeft hij altijd netvoeding nodig, dus is een stopcontact benodigd om het apparaat te gebruiken. Wil je graag bestanden mee kunnen nemen voor onderweg, dan is een standaard portable harde schijf een betere keuze. Deze kunnen worden geformatteerd zodat ze geschikt zijn voor Apple-producten of juist voor Microsoft-producten.

De router-functie van de Apple AirPort Time Capsule

De Apple AirPort Time Capsule is niet alleen een NAS, maar kan gelijktijdig worden gebruikt als router. In het apparaat zitten meerdere wifi-antennes, wat ervoor zorgt dat je een groot bereik hebt. Niet alleen om je eigen bestanden te bereiken, maar ook voor je wifi-ontvangst. Ook ondersteunt de router dual-band. Dat betekent dat hij tegelijkertijd werkt op 2,4 GHz en op 5 GHz. De meeste apparaten werken enkel op 2,4 GHz, maar steeds meer apparaten kunnen ook de 5 GHz-frequentie aan. Doordat de Apple AirPort Time Capsule verschillende frequenties gebruikt, heb je betere ontvangst met je apparaten, omdat het draadloze signaal niet verstoord wordt door andere signalen. Je apparaten maken automatisch een draadloze verbinding met de geschikte frequentieband. In de nieuwere uitvoeringen van de Apple AirPort Time Capsule wordt ook nog eens het beamforming-antennesysteem gebruikt. In plaats van constant signaal af te geven in alle richtingen, wordt een sterker signaal specifiek richting apparaten gericht. Ook dit zorgt voor een krachtiger en stabieler wifi-signaal.

De evolutie van Apple

Het elektronicabedrijf Apple Inc. bestaat al sinds 1976. Het bedrijf is verantwoordelijk voor een breed scala aan producten, zoals de iPhone, de iPad en de iPod. Al sinds het prille begin van het bedrijf staat het bekend als erg innovatief. Wat wordt gezien als een groot voordeel van Apple-producten, is de manier waarop ze onderling kunnen samenwerken. De software en hardware van Apple wordt specifiek voor elkaar ontwikkeld, waar bij bijvoorbeeld Microsoft veel externe partijen zijn die ook software ontwikkelen. Dat maakt het aanbod een stuk breder, maar kan ook zorgen voor pieken en dalen in de kwaliteit. De Apple AirPort Time Capsule is daardoor ook moeiteloos te integreren in een opstelling met andere producten van Apple. Apple staat voor een fijne gebruikerservaring en een grote nadruk op gebruiksvriendelijkheid. De eerste Time Capsule van Apple werd begin 2008 gelanceerd. Sindsdien zijn er zes generaties van AirPorts verschenen, met verschillende capaciteiten en wifi-snelheden.

De Apple AirPort Time Capsule online kopen

Heb je vragen over een van de Apple AirPort Time Capsule of wens je advies bij het kiezen van een versie? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Ook kun je na je aankoop bij ons terecht met vragen.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links