Intenso externe harde schijven

Ben je op zoek naar extra opslagruimte? Een Intenso externe harde schijf is een prima koop. Je kunt deze externe schijf aansluiten op elke computer die voorzien is van een USB aansluiting. Je doet dit door middel van de meegeleverde USB 3.0 kabel. Heeft je computer een USB 3.0 aansluiting, dan heb je hiermee een hoge overdrachtssnelheid. Een USB 3.0 aansluiting is te herkennen aan het blauwe balkje. Natuurlijk is een externe harde schijf Intenso ook te gebruiken met de langzamere USB 2.0 aansluiting. Intenso harde schijven zijn er in vele opslagcapaciteiten. Bestel je voor 22:00 dan heb je je nieuwe schijf morgen al in huis.

De werking van een Intenso externe harde schijf

Kom je opslagruimte te kort op je laptop of desktop PC, dan kun je met een Intenso externe harde schijf je opslagcapaciteit goedkoop en snel uitbreiden. Ze zijn voorzien van een USB 3.0 aansluiting, waarmee de schijf eenvoudig op iedere laptop of desktop PC is aan te sluiten. Heeft je laptop of desktop PC een USB 3.0 aansluiting, dan kun je gebruikmaken van de snelle dataoverdracht die de Intenso externe harde schijf biedt. Je kunt een USB 3.0 aansluiting eenvoudig herkennen aan een blauw plastic balkje. Zie je een blauw balkje, dan is de aansluiting een snelle USB 3.0 aansluiting. Zie je geen blauw balkje, dan heb je met de langzamere USB 2.0 te maken. Uiteraard werkt een Intenso externe harde schijf ook op een USB 2.0 aansluiting, maar het overdragen van bestanden zal dan langzamer gaan. Nadat je hem hebt aangesloten, verschijnt er een icoontje met de externe harde schijf op je desktop. Klik op het icoontje om de schijf te openen. Door bestanden van en naar het externe schijf venster te slepen kun je bestanden van en naar de Intenso externe harde schijf kopiëren.

Intenso MemoryCenter als backup schijf gebruiken

Mocht er ooit iets gebeuren met je laptop of desktop, dan kun je al je waardevolle bestanden kwijt raken. Daarom is het maken van backups super belangrijk. Gelukkig is het maken van een goede backup van je computer een stuk eenvoudiger dan veel mensen denken. Voor het maken van een backup van je hele systeem kun je het beste een nieuwe Intenso externe harde schijf gebruiken. Om ervoor te zorgen dat deze schijf na een aantal backups niet meteen vol raakt, kun je het beste een Intenso externe harde schijf kopen met een opslagcapaciteit die twee tot drie keer groter is als de interne schijf van je computer. Windows en Apple hebben beiden backup software in hun operating systeem ingebouwd. Mocht deze software je niet bevallen, dan kun je een keus maken uit andere gratis of betaalde backup software. Sommige modellen schijven worden geleverd met gratis backup software. Het maken van de eerste backup kan lang duren. Dit is afhankelijk van de hoeveel data die er op je interne aardeschijf staat. De vervolg backups worden veel sneller genaakt omdat dan alleen bestanden die nieuw of veranderd zijn naar de externe schijf gekopieerd worden.

Intenso externe harde schijf MemorySafe met data encryptie

Deze Intenso externe harde schijf is voorzien van een ingebouwde encryptiechip. Deze encryptiechip zorgt ervoor dat alle data op de schijf automatisch versleuteld opgeslagen worden. De versleuteling vindt plaats in een speciale encryptiechip van de Intenso externe harde schijf en maakt gebruik van het bekende en vertrouwde AES 256 encryptieprotocol. Dit legt geen beslag op processorcapaciteit van je laptop of desktop computer. De encryptiesleutel wordt beveiligd door een wachtwoord. Dit password bestaat uit 4 tot 12 getallen en je kunt dit password zelf naar wens instellen. Let op dat je het password goed onthoudt of ergens veilig opschrijft. Zonder het password zijn je gegevens niet te ontcijferen. Het wachtwoordmechanisme is beveiligd tegen “brute force” aanvallen. Toets je het wachtwoord drie keer foutief in, dan moet je de disk loskoppelen en opnieuw aansluiten. Wordt het password honderd keer foutief ingetoetst dan wordt de encryptiesleutel gewist. Hierdoor is er geen mogelijkheid meer om de gegevens te ontsleutelen. Op deze manier zijn je kostbare en zakelijke gegevens optimaal beveiligd ook bij verlies of diefstal van je Intenso externe harde schijf. Zonder wachtwoord kan niemand bij de inhoud van de schijf.

Intenso externe harde schijf Memory2Move met wifi

Gebruik je je smartphone veel voor het maken van foto’s en video’s dan heb je het vast wel meegemaakt. Je telefoongeheugen is vol! Vervelend als dat onderweg gebeurt want je kunt dan geen foto’s meer maken (of je moet eerst foto’s gaan weggooien). Op dat moment zou je willen dat je je foto’s kunt overzetten op een harde schijf. Met de Intenso externe harde schijf Memory2Move is dat mogelijk. Hij beschikt over een ingebouwde wifi chip en oplaadbare accu. Zet de Intenso externe harde schijf Memory2Move aan en maak vanaf je smartphone via wifi verbinding. Met de gratis app die je kunt downloaden uit de Apple of Android app store kun je al je foto’s en video’s van je smartphone overzetten naar je Intenso externe harde schijf. Je kunt hem ongeveer 5 uur gebruiken op een acculading. Daarna laad je hem weer op via de meegeleverde USB 3.0 kabel. Je kunt deze kabel ook gebruiken om de schijf direct op een laptop of desktop PC aan te sluiten. Als extra beschikt de Intenso externe harde schijf Memory2Move over een vaste netwerkaansluiting. Hiermee kun je een netwerk naar wifi bridge opzetten.

Vragen en advies

Heb je vragen over een externe harde schijf Intenso 1TB of andere capaciteit, heb je vragen over welke van onze schijven te kiezen of wens je een meer technische vraag over bijvoorbeeld een Intenso externe harde schijf 3TB te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links