Intenso externe harde schijven

Ben je op zoek naar extra opslagruimte? Een Intenso externe harde schijf is een prima koop. Je kunt deze aansluiten op elke computer die voorzien is van een USB aansluiting. Je doet dit door middel van de meegeleverde USB 3.0 kabel. Heeft je computer een dergelijke aansluiting, dan heb je hiermee een hoge overdrachtssnelheid. Die aansluiting is te herkennen aan het blauwe horizontale balkje in de aansluiting. Natuurlijk is een Intenso harddisk ook te gebruiken met de langzamere USB 2.0 aansluiting. Ze zijn er in vele opslagcapaciteiten.

De werking van een harde schijf

Kom je opslagruimte te kort op je laptop of desktop PC, dan kun je met deze HDD je opslagcapaciteit goedkoop en snel uitbreiden. Hij is voorzien van een USB 3.0 aansluiting, waarmee hij eenvoudig op iedere laptop of desktop PC is aan te sluiten. Heeft je laptop of desktop PC eveneens een dergelijke aansluiting, dan kun je gebruikmaken van snelle dataoverdracht. Je kunt een USB 3.0 aansluiting eenvoudig herkennen aan een blauw plastic horizontaal balkje in de aansluiting. Zie je geen blauw balkje, dan heb je met de langzamere USB 2.0 te maken. Uiteraard werkt een Intenso externe harde schijf ook op een USB 2.0 aansluiting, maar het overdragen van bestanden zal dan langzamer gaan. Nadat je hem hebt aangesloten, verschijnt er een icoontje met het externe opslagmedium op je desktop. Klik op het icoontje om de harddisk te openen. Door bestanden van en naar het venster van de externe harddisk te slepen, kun je bestanden van en naar de fysieke externe HDD kopiëren.

Intenso MemoryCenter als backup schijf gebruiken

Mocht er ooit iets gebeuren met je laptop of desktop, dan kun je al je waardevolle bestanden kwijt raken. Daarom is het maken van backups super belangrijk. Gelukkig is het maken van een goede backup van je computer een stuk eenvoudiger dan veel mensen denken. Voor het maken van een image van je hele systeem kun je een extra externe disk gebruiken. Om ervoor te zorgen dat deze dan na een aantal backups niet meteen vol raakt, kun je het beste een uitvoering kopen met een opslagcapaciteit die twee tot drie keer groter is als de interne disk van je computer. Windows en Apple hebben beiden backup software in hun operating systeem ingebouwd. Mocht deze software je niet bevallen, dan kun je een keus maken uit andere gratis of betaalde alternatieven. Sommige modellen HDD’s worden al geleverd met gratis image software. Het maken van de eerste image kan lang duren. Dit is afhankelijk van de hoeveel data die er op je interne disk staat. De vervolg backups worden veel sneller genaakt, omdat dan alleen bestanden die nieuw of veranderd zijn naar de externe disk gekopieerd worden.

MemorySafe met data encryptie

Deze intenso externe harde schijf is voorzien van een ingebouwde encryptiechip. Deze encryptiechip zorgt ervoor dat alle data het opslagmedium automatisch versleuteld opgeslagen worden. De versleuteling maakt gebruik van het bekende en vertrouwde AES 256 encryptieprotocol. Dit legt geen beslag op processorcapaciteit van je laptop of desktop computer. De encryptiesleutel wordt beveiligd door een wachtwoord. Dit password bestaat uit 4 tot 12 getallen en je kunt dit zelf naar wens instellen. Let op dat je het password goed onthoudt of ergens veilig bewaart. Zonder het password zijn je gegevens niet te ontcijferen. Het wachtwoordmechanisme is beveiligd tegen “brute force” aanvallen. Toets je het drie keer foutief in, dan moet je de HDD loskoppelen en opnieuw aansluiten. Wordt het wachtwoord honderd keer foutief ingetoetst dan wordt de encryptiesleutel gewist. Hierdoor is er geen mogelijkheid meer om de gegevens te ontsleutelen. Op deze manier zijn je kostbare en zakelijke gegevens optimaal beveiligd ook bij verlies of diefstal van je HDD.

Intenso externe harde schijf Memory2Move met wifi

Gebruik je je smartphone veel voor het maken van foto’s en video’s dan heb je het vast wel meegemaakt. Je telefoongeheugen is vol! Vervelend als dat onderweg gebeurt, want je kunt dan geen foto’s meer maken (of je moet eerst foto’s gaan weggooien). Op dat moment zou je willen dat je je foto’s kunt overzetten op een opslagmedium. Met de Memory2Move is dat mogelijk. Hij beschikt over een ingebouwde wifi chip en oplaadbare accu. Zet de Memory2Move aan en maak vanaf je smartphone via wifi verbinding. Met de gratis app die je kunt downloaden uit de Apple of Android app store kun je al je foto’s en video’s van je smartphone overzetten naar je externe harddisk. Je kunt hem ongeveer 5 uur gebruiken op een acculading. Daarna laad je hem weer op via de meegeleverde USB 3.0 kabel. Je kunt deze kabel ook gebruiken om de HDD direct op een laptop of desktop PC aan te sluiten. Als extra beschikt de Intenso externe harde schijf Memory2Move over een vaste netwerkaansluiting. Hiermee kun je een netwerk naar wifi bridge opzetten.

Vragen en advies

Heb je vragen over een externe harde schijf Intenso 1TB of andere capaciteit, heb je vragen over welke te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links