Seagate externe harde schijven

Ben je op zoek naar meer opslagcapaciteit die je ook nog overal mee naar toe kunt nemen? Met een Seagate externe harde schijf zit je altijd goed. Wij hebben een breed assortiment. Of je nu een kleine lichte en compacte 2.5 inch externe harddisk zoekt of een snelle 3.5 inch uitvoering. Je kunt deze externe harddisks met de bijgeleverde USB kabel eenvoudig aansluiten op een USB poort van je laptop of desktop computer. Zoek je een HD om te gebruiken in combinatie met je smartphone of tablet? Kies dan voor de Wireles Plus Seagate externe harde schijf met ingebouwde wifi voor draadloze bestandsoverdracht.

Zo werkt een externe harde schijf

Je sluit hem via de meegeleverde USB 3.0 aan op een USB poort. Sluit hem het liefst aan op een USB 3.0 poort van je laptop of desktop computer, omdat dit de hoogste overdrachtssnelheid geeft. Natuurlijk werkt elke USB poort, dus ook de oudere USB 2.0, maar de overdrachtssnelheid zal dan langzamer zijn. Dit is met name te merken bij de overdracht van grote bestanden. Je kunt een USB 3.0 poort herkennen aan het horizontale blauwe balkje in de poort. Heb je meerdere verschillende poorten op je laptop of PC, kies dan voor de poort met het blauwe balkje. Na het inpluggen van de USB kabel in je externe harddisk en computer, start de eerste op en wordt deze automatisch door je computer herkend. Zodra dit proces compleet is zal er een HD icoontje op je desktop verschijnen. Door op dit icoontje te klikken opent zich een scherm dat de inhoud van de externe HD laat zien. Je kunt nu bestanden van en naar de schijf kopiëren of verplaatsen.

Seagate externe harde schijf als backup gebruiken

Het maken van een goede backup van je gegevens is belangrijk. Dat weten we allemaal. Niemand wil graag zijn kostbare foto’s of video’s kwijtraken. Daarom is het belangrijk om op tijd een backup of zelfs een image te maken. Niet alleen van je foto’s en video’s maar van je hele (!) computer. In het geval dat er iets gebeurt met je laptop of computer is het dan eenvoudig om je hele systeem vanaf je image te herstellen. Is het ingewikkeld om een backup te maken? Het is veel makkelijker dan veel mensen denken. Het enige dat je nodig hebt is een nieuw extern exemplaar, zoals deze van Seagate, van voldoende capaciteit. Het is handig om een schijf te kopen met een capaciteit die minimaal twee tot drie keer zo groot is als die welke intern in je laptop of desktop computer zit. Zowel Windows computers als Apple computers hebben ingebouwde software waarmee je eenvoudig een image van je hele systeem maakt. De eerste of initiële backup kan meerdere uren in beslag nemen als je veel data op je computer hebt staan. Alle daaropvolgende backups zullen een stuk sneller gaan, omdat dan alleen nieuwe en veranderde bestanden naar de image geschreven worden.

Wireless Plus; de draadloze Seagate externe harde schijf

De fabrikant adverteert hiermee als: “altijd alles bij de hand, geen kabels en geen internet nodig”. Dit is een super handig opslagmedium als je op reis gaat. Deze is voorzien van een ingebouwd wifistation en een ingebouwde accu. Hij werkt eenvoudig. Zet hem aan en wacht een paar seconden tot de wififunctie is opgestart. Maak een wifiverbinding ermee met je smartphone tablet of laptop en je kunt meteen met al je bestanden aan de slag. Dit zonder dat je een internetverbinding nodig hebt om bestanden op te transfereren. Deze is handig om naast je telefoon mee te nemen op vakantie. Raakt het geheugen van je telefoon vol door alle foto’s en video die je maakt? Verbind draadloos met de Seagate externe harde schijf Wireless Plus en zet al je foto’s draadloos over. Daarna kun je weer ruimte maken op je smartphone of tablet. De Seagate externe harde schijf Wireless Plus is ook uitstekend geschikt voor het maken van een backup van al je belangrijke gegevens waar je onderweg aan werkt. Je bent niet afhankelijk van een trage internetverbinding. Door de wifi verbinding heb je geen gedoe met kabels.

Verschillende uitvoeringen

Met een Seagate externe harde schijf koop je een betrouwbaar product van één van de topfabrikanten die zijn eigen harddisks ontwikkelt en assembleert. Of je nu een externe harddisk 1TB, een externe HD van 2TB, of een externe harddisk van 4TB wilt kopen, wij hebben ze in ons assortiment. De fabrikant heeft verschillende productlijnen. De Plus Slim en Plus Ultra Slim serie zijn klein en licht van gewicht en speciaal ontworpen om gemakkelijk mee te nemen. Dit zijn uitstekende alleskunners die veelzijdig inzetbaar zijn en lang mee gaan. Deze schijven worden geleverd in een capaciteit van 1 en 2TB. Heb je meer opslagruimte nodig, omdat je veel grote bestanden mee wilt nemen? Kies dan voor de Backup Plus Portable. De behuizing is iets dikker dan de Slim serie, maar je kunt dan wel kiezen voor een opslagcapaciteit van 4 of 5TB. Zit je liever niet lang te wachten tot die grote backup gereed is of tot je eindelijk speelfilms hebt overgezet? Kies dan voor de Backup Plus Fast. Deze externe HD is ongeveer twee keer zo snel met overdragen van gegevens dan andere portable schijven.

Vragen en advies

Heb je vragen over een Seagate externe harde schijf, heb je vragen over welke van onze schijven te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links