Toshiba externe harde schijven

Met een Toshiba externe harde schijf haal extra opslagcapaciteit van een betrouwbaar merk in huis. Je kunt, afhankelijk van je wat je nodig hebt, kiezen uit harddisks van 500 gigabyte tot meerdere terabytes. Een Toshiba externe harde schijf is eenvoudig aan te sluiten op elke computer met een USB aansluiting middels de meegeleverde USB kabel. Heeft je computer een snelle USB 3.0 aansluiting dan kun je op hoge snelheid aan de slag. Alle Toshiba externe harde schijven zijn ook geschikt voor gebruik op USB 2.0 met een iets langzamere data overdracht snelheid. Sluit de schijf aan, maak een backup of kopieer bestanden van en naar je nieuwe Toshiba externe harde schijf.

Zo kies je een Toshiba externe harde schijf

In ons assortiment vind je onder meer de Canvio Basics reeks. De 500 GB is de voordelige keus als je op zoek bent naar extra opslag capaciteit. Deze schijf voldoet prima in situaties waarin je voornamelijk kleine bestanden opslaat die niet veel ruimte innemen. Wil je over meer ruimte beschikken, dan kun je kiezen voor een Toshiba externe harde schijf van 1 TB, 2 TB of 3 TB. Alle schijven hebben dezelfde hoge kwaliteit, het enige dat verschilt is de prijs. Wat opvalt is dat de prijs maar met de helft of zelfs met minder stijgt bij het verdubbelen van de capaciteit. Wil je op de toekomst voorbereid zijn en altijd genoeg opslagruimte tot je beschikking hebben, kies dan voor een Toshiba externe harde schijf met de hoogste opslagcapaciteit. Toshiba is een van de drie grote harde schijf merken die de disks zelf ontwikkelt en fabriceert. En in tegenstelling tot de twee grote concurrenten Western Digital en Seagate een van oorsprong Japans bedrijf. In 2009 nam Toshiba concurrent Fujitsu over en breidde zo haar marktaandeel fors uit. In 2012 volgde de overname van concurrent H.G.S.T om zo ook een grotere speler te worden in het segment van de 2.5 inch harddisks.

De werking van een externe harde schijf

Het gebruik van een Toshiba externe harde schijf is simpel. Ze hebben allemaal een micro USB 3.0 aansluiting en worden geleverd met bijpassende kabel. Steek het kabeltje met de micro USB stekker in de aansluiting op de Toshiba externe harde schijf. De andere kant van het kabeltje is voorzien van een USB 3.0 A stekker. Deze stekker past in de standaard USB aansluiting, die je op een laptop en desktop computer vindt. Om van de hoge overdrachtssnelheid van de USB 3.0 norm gebruik te kunnen maken, moet je de disk aan een USB 3.0 aansluiting koppelen. Hij werkt echter ook gewoon op de oudere USB 2.0 aansluitingen, maar de overdrachtssnelheid zal dan een stuk langzamer zijn. Heb je de Toshiba externe harde schijf correct aangesloten, dan zal deze automatisch opstarten. Je hoeft stroomkabel aan te sluiten want de USB kabel zorgt naast de dataoverdracht ook voor de voeding van de Toshiba externe harde schijf. Bij de eerste keer aansluiten zal de harde schijf voordat je hem kunt gaan gebruiken geformatteerd moeten worden. Volg daarvoor de instructies die op het scherm van je computer verschijnen.

Toshiba externe harde schijf gebruiken voor backups

Iedereen weet dat het belangrijk is om backups te maken, maar bijna niemand doet dit. Gelukkig is het tegenwoordig veel gemakkelijker geworden om goede backups van je hele computer te maken. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een Toshiba externe harde schijf. Zowel een Mac als een Windows PC of laptop heeft ingebouwde backup software. Hiermee kun je eenvoudig een backup van je hele systeem op een Toshiba externe harde schijf maken. Plug de Toshiba externe harde schijf in een vrije USB aansluiting, start het backup programma en volg de instructies. Hierna start de het backup proces. De eerste backup kan lang duren, afhankelijk van de hoeveelheid data en bestanden die op je pc of laptop staan. Is de eerste backup eenmaal gereed, dan zullen de daarop volgende backups veel sneller gaan, omdat alleen nieuwe bestanden en bestanden die gewijzigd zijn naar de backup schijf geschreven worden. Om genoeg ruimte te hebben deze zogenoemde incrementele backups, koop je een Toshiba externe harde schijf die minimaal twee keer zo groot is als de harde schijf die in je computer of laptop zit. Op deze manier kun je je dierbare vakantieherinneringen en andere belangrijke bestanden eenvoudig beschermen tegen een crash van je computer of laptop.

Een schijf veilig ontkoppelen

Is de backup gereed of ben je klaar met het kopiëren van bestanden van of naar de Toshiba externe harde schijf, dan wil je de schijf los koppelen om hem op te bergen. Het is belangrijk om de schijf eerst softwarematig veilig te ontkoppelen. Bij Windows doe je dit door de muispointer op het icoontje van de Toshiba externe schijf te zetten en rechts te klikken om het contextmenu te openen. Bij een Mac zet je pointer ook op het icoontje, druk je op de controletoets en klik je op de muisknop, Bij moderne Macs kun je ook met twee vingers op het trackpad klikken. In het menu kies je afhankelijk van de taalinstelling en de OS versie voor eject of veilig verwijderen. Hiermee wordt de Toshiba externe harde schijf veilig ontkoppeld. De schijf zal stoppen met draaien waarna je de USB stekker veilig uit je computer kunt trekken. Volg je deze procedure niet, dan kan de data op de schijf beschadigd raken of niet meer te benaderen zijn. Bestanden lijken dan gewoon aanwezig te zijn, maar zodra je ze wilt openen of kopiëren, geeft je computer aan dat er een leesfout is.

Vragen en advies

Kies de Toshiba externe harde schijf voor jouw toepassing. Heb je vragen of heb je advies nodig? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links