Toshiba externe harde schijven

Met een Toshiba externe harde schijf haal je betrouwbare extra opslagcapaciteit in huis. Kies voor de standaard Toshiba externe harde schijf 1TB of voor de Toshiba externe harde schijf 2TB als je meer ruimte nodig hebt. Een Toshiba externe harde schijf is eenvoudig aan te sluiten op elke computer met een USB aansluiting door middel van de meegeleverde USB 3.0 kabel. Heeft je computer een snelle USB 3.0 aansluiting (te herkennen aan het blauwe balkje), dan kun je direct gebruikmaken aan de slag. Alle schijven zijn backward compatibel met USB 2.0. Sluit je schijf aan, maak een backup of kopieer moeiteloos bestanden van en naar je nieuwe Toshiba externe harde schijf.

Zo kies je een Toshiba externe harde schijf

Van het merk Toshiba verkopen wij onder meer de Toshiba Canvio Basics reeks. De 500 GB is een voordelige keus externe harde schijf Toshiba. Deze schijf voldoet prima in situaties waarin je voornamelijk kleine bestanden opslaat die niet veel ruimte innemen. Wil je over meer ruimte beschikken, dan kun je kiezen voor een Toshiba externe harde schijf van 1 TB, 2 TB of 3 TB. Alle schijven hebben dezelfde hoge kwaliteit, het enige dat verschilt is de prijs. Wat opvalt is dat de prijs maar met de helft of zelfs met minder stijgt bij het verdubbelen van de capaciteit. Wil je op de toekomst voorbereid zijn en altijd genoeg opslagruimte tot je beschikking hebben, kies dan voor een Toshiba externe harde schijf met de hoogste opslagcapaciteit. Toshiba is een van de drie grote hardeschijffabrikanten die zijn eigen harde schijven ontwikkelt en fabriceert. Toshiba is in tegenstelling tot de twee grote concurrenten Western Digital en Seagate een van oorsprong Japans bedrijf. Toshiba heeft haar hardeschijfdivisie flink uitgebreid door in 2009 de harde schijf fabrikant Fujitsu over te nemen. In 2012 nam Toshiba het deel van de hardeschijffabrikant H.G.S.T over dat 2.5″ harde schijven produceert.

De werking van een externe harde schijf

Het gebruik van een Toshiba externe harde schijf is simpel. Elke Toshiba externe harde schijf heeft een micro USB 3.0 aansluiting en een bijpassend kabeltje. Steek het kabeltje met de micro USB stekker in de aansluiting op de Toshiba externe harde schijf. De andere kant van het kabeltje is voorzien van een USB 3.0 A stekker. Deze stekker past in de standaard USB aansluiting, die je op een laptop en desktop computer vindt. Om van de hoge overdrachtssnelheid van de USB 3.0 norm gebruik te kunnen maken, moet je een USB 3.0 aansluiting koppelen. Natuurlijk werkt de schijf ook gewoon op de oudere en tragere USB 2.0 aansluitingen, maar de overdrachtssnelheid zal dan een stuk langzamer zijn. Je herkent een USB stekker of aansluiting aan het blauwe balkje. Heb je de Toshiba externe harde schijf correct aangesloten, dan zal deze automatisch opstarten. Je hoeft geen voeding aan te sluiten, de USB kabel zorgt naast de dataoverdracht ook voor de energie oorziening van de Toshiba externe harde schijf. Na een paar seconden is de schijf geïnitialiseerd en verschijnt er een extern hardeschijficoontje op de desktop van de Mac of Windows machine.

Toshiba externe harde schijf gebruiken voor backups

Iedereen weet dat het belangrijk is om backups te maken, maar bijna niemand doet dit. Gelukkig is het tegenwoordig gemakkelijk om goede backups van je hele computer te maken. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een nieuwe Toshiba externe harde schijf. Zowel een Mac als een Windows PC of laptop heeft ingebouwde backup software. Hiermee kun je eenvoudig een backup van je hele systeem op een Toshiba externe harde schijf maken. Plug je nieuwe Toshiba externe harde schijf in een vrije USB aansluiting, start het backup programma en volg de instructies. Hierna start de het backup proces. De eerste backup kan lang duren, vooral als je een volle harde schijf in je laptop of PC hebt. Is de eerste backup eenmaal gereed, dan zullen de daarop volgende backups veel sneller gaan, omdat alleen nieuwe bestanden en bestanden die veranderd zijn naar de backup schijf geschreven worden. Om genoeg ruimte te hebben voor meerdere zogenoemde incrementele backups, koop je een Toshiba externe harde schijf die minimaal twee keer zo groot is als de harde schijf die in je computer of laptop zit. Op deze manier kun je je dierbare vakantieherinneringen eenvoudig beschermen tegen een schijfcrash.

Een schijf veilig ontkoppelen

Is de backup gereed of ben je klaar met het kopiëren van bestanden van of naar de Toshiba externe harde schijf, dan wil je de schijf los koppelen om hem op te bergen. Het is belangrijk om de schijf eerst softwarematig veilig te ontkoppelen. Bij Windows doe je dit door de muispointer op het icoontje van de externe schijf te zetten en rechts te klikken om het contextmenu te openen. Bij een Mac zet je pointer ook op het icoontje, druk je op de controletoets en klik je op de muisknop, Bij moderne Macs kun je ook met twee vingers op het trackpad klikken. In het contextmenu kies je afhankelijk van de taalinstelling en de OS versie, Eject, of Veilig verwijderen. Hiermee wordt de Toshiba externe harde schijf veilig ontkoppeld. De schijf zal stoppen met draaien waarna je de USB stekker veilig uit je computer kunt trekken. Volg je deze procedure niet, dan kan er datacorruptie ontstaat. Bestanden lijken dan gewoon aanwezig te zijn, maar zodra je ze wilt openen of kopiëren, geeft je computer aan dat er een leesfout is.

Vragen en advies

Heb je vragen over een Toshiba externe harde schijf, heb je vragen over welke van onze schijven te kiezen of wens je een meer technische vraag over een Toshiba externe harde schijf te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Overige links