Seagate - 5 TB - Externe harde schijf - HDD

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Seagate 5 TB externe harde schijf

De Seagate 5 TB externe harde schijf is dé oplossing wanneer je op zoek bent naar een extern opslagmedium met veel opslagcapaciteit. Deze is namelijk 5 TB, dat betekent dat er ongeveer 1.250.000 mp3 bestanden op opgeslagen kunnen worden, als we ervan uitgaan dat 1 mp3 bestand 4 MB is. Hij maakt gebruik van een micro SuperSpeed USB 3.0 aansluiting. Universal Serial Bus 3.0 heeft een maximale bestandsoverdracht van 5.0 Gb per seconde. Hij is ook aan te sluiten op een USB 2.0 aansluiting, maar dan is de overdrachtssnelheid uiteraard minder snel. Hij is voorzien van een LED indicator die toont of hij bezig is met het lezen of schrijven van bestanden. Zo weet je wanneer je hem kunt loskoppelen en hoef je je daarbij geen zorgen te maken over dataverlies.

Kabels en software meegeleverd

Bij dit product zijn zowel de USB kabel als de voedingsadapter meegeleverd. Op de harde schijf staat reeds software geïnstalleerd. SecretZone en Secure Drive kunnen gebruikt worden om de data te beveiligen en te versleutelen. AutoBackup is software dat gebruikt wordt om back-ups te maken. Dit product is geschikt voor Windows, Mac OS X en Linux. Hij weegt 616 g en heeft afmetingen van 180.6 x 129.2 x 47 mm.

Seagate & Maxtor

In de toegevoegde afbeelding staat het merk Maxtor, maar in onze beschrijving staat dat het merk Seagate is. Dat komt omdat Maxtor in 2006 is overgenomen door Seagate.

Specificaties
Meer over Seagate - 5 TB - Externe harde schijf - HDD (Productcode: 12194303033.7403)
 Externe harde schijf
HDD
 Merk
Seagate
 Opslagcapaciteit
5 TB
 Leessnelheid
40 MB/s
 Schrijfsnelheid
35 MB/s
 Aansluiting intern
USB 3.0
 Eigenschappen
LED Indicator
 Geschikt voor
Linux, Mac, Windows
 Voeding
Netstroom, USB
 Kleur
Zwart
 Inclusief
Handleiding, Software, USB-kabel, Voeding
 Formaat harde schijf
3.5" (Desktop)
Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
8,0
         

Gemiddelde uit 4 reviews

Gebruikersbeoordelingen van dit product

9,0
         

Wendy Venema - 19 juni 2018

Ik zocht een externe harde schijf voor opslag van archiefbestanden en tevens voor backup van mijn laptop. Al zoekend kwam ik terecht bij de Seagate-schijf van maar liefst 5TB! Aan de ene kant dacht is, dat kan niet veel zijn voor dat geld (zo weinig?) en aan de andere kant ken ik Seagate als een betrouwbaar merk.
Dus de 'gok' gewaagd en deze aangeschaft. Het is een wat groter type schijf dan de vele 2,5 inch modellen en er is een externe voeding bij, maar dat heb ik al gezien, is normaal voor 3,5 inch schijven. Ik heb de schijf om veiligheidsredenen in vijf partities verdeeld, zodat ik van bepaalde delen weer een backup kan maken op mijn "oude" 1TB schijf. Want zorgpunt voor mij bij zo'n grote schijf is wel: wat als die nou kapot gaat? Dan ben je 5GB aan data kwijt. Zoiets verschrikkelijks moet je niet proberen voor te stellen. Dus het meest gevoelige materiaal wordt nu 2x per week vanaf de 5TB-schijf gebackupped naar de 1TB-schijf. De rest is grotendeels archief en zal het moeten doen met de hoop dat deze schijf nog heeeeeel lang mee gaat.
Maar in de planning staat wel om de prijzen van externe HD's in de gaten te houden en als deze daling van prijzen, samen met de stijging van de capaciteit zo door gaat, kan ik ruim voordat deze 5TB-schijf in een 'risico-leeftijd' komt een tweede kopen voor een volledige backup.

7,0
         

HC - 16 april 2018

5TB externe schijf met losse voeding
Leest en schrijft vrij snel
Geluidsniveau is goed te verdragen

Met die capaciteit kan ik wel een tijdje vooruit :-)

8,0
         

Peter Schaep - 5 maart 2018

Toen ik deze schijf in de webshop zag, werd ik bijna bang ervan. Mijn huidige interne harde schijf is 1TB en dit externe ding is vijf keer zo groot! Maar dat bracht me op het idee om hem niet alleen te gaan gebruiken als 'gewone' backup schijf, maar een combinatie van incremental backup en full backup.
Ik bestelde de schijf en hij werd vlot geleverd. Na uitpakken heb ik hem eerst geformatteerd en er twee partities op gemaakt, een partitie van 1,4TB en een partitie met de rest. Op de 1,4TB-partitie heb ik een full backup gemaakt en ingesteld dat die elke maand 'ververst' wordt. Op de rest, grote, partitie laat ik nu dagelijks een incremental backup lopen. Dat gaat lekker snel en het gevolg is dat ik altijd terug kan gaan in de tijd om een bepaalde oudere versie van een bestand terug te vinden.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links