Externe harde schijf - HDD - Toshiba - Canvio Basics - 2 TB Reviews

Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
7,8
         

Gemiddelde uit 8 reviews

Gemiddelde beoordelingen
 
 
 (2 reviews)
 
 
 (5 reviews)
 
 
 (1 reviews)
 
 
 (0 reviews)
 
 
 (0 reviews)

Gebruikersbeoordelingen van dit product

7,0
         

Per Johansen - 26 juli 2018

Ik gebruik deze schijf als media-opslag op een Windows 8-computer die alleen als Windows Media Center-box wordt gebruikt. De relatief oude (vijf jaar) Dell had geen ingebouwde schijfruimte vrij en geen praktische plaats om een andere te plaatsen, dus: externe schijfopslag voor media. Deze schijf werkt goed voor dat doel. Alle opgenomen tv-programma's en films "automagisch" opnemen op deze schijf (na het wijzigen van de plaats waar Windows naar mediabibliotheken wijst) en deze weer op te slaan, hetzij naar de WMC-computer of via de Windows Homegroup (gemengd WiFi gigabit ethernet) werkt soepel. Ik heb een USB 3-adapter aan de oudere Dell toegevoegd, omdat er alleen USB 2 was ingebouwd, zodat het een beetje kan helpen met het streamen van video's van deze drive om te bekijken.

Aangezien ik me niet voor ogen heb dat ik dit ooit nodig heb als een draagbaar apparaat, zijn de weinige meldingen van mogelijke kwetsbaarheid in de mini-USB-verbinding met de schijf voor mij niet van belang. Ik had misschien graag een langer USB-snoer, maar het zit erg comfortabel op een plankje onder de computer, dus de lengte van het snoer werkt (gewoon) en het apparaat is veilig voor schade.

6,0
         

Celine - 20 juni 2018

Toshiba is een goed back-up opslagproduct, en in feite gebruik ik het vaak voor de primaire opslag van belangrijke documenten waar ik mee bezig ben en die ik van de ene computer naar de andere draagbaar wil zijn. Als je dit met een laptop gebruikt, waardeer je de draagbaarheid van dit item, dat gemakkelijk in een zakje van een laptopdrager past. Dit apparaat is zeer betrouwbaar en snel, en het enige nadeel dat ik heb gemerkt is dat de mini "USB"-achtige connector aan het apparaat zelf gevoelig is voor vallen. Het is echter geen probleem als je het niet vaak hoeft te verplaatsen. Het is perfect voor een desktop/kantoor situatie waar je je geen zorgen hoeft te maken over de verbinding die loskomt, maar het gebruik ervan tijdens het reizen kan wat gedoe met zich mee brengen.

8,0
         

J. Hudson - 30 maart 2018

Deze draagbare, externe harde schijf met USB-voeding heeft alles wat ik wilde, behalve snelheid, en snelheid is voor mij geen prioriteit. Ik gebruik nu al een paar jaar verschillende harde schijven van Canvio om back-ups van mijn foto's en video's te bewaren. Ik heb nog geen schijfstoring gehad. Ik heb de functies in volgorde van belangrijkheid voor mij beoordeeld.
- WIN (vier schijven): WIN (vier schijven, twee jaar, geen storingen)
- WIN (2TB is de opslaglimiet voor Windows 7 en lager zonder de schijf te hoeven partitioneren): WIN (2TB is de opslaglimiet voor Windows 7 en lager zonder de schijf te hoeven partitioneren)
- gemak. WIN (het wordt gevoed via USB, dus geen extra stroomkabels nodig): WIN (het wordt gevoed via USB, dus geen extra stroomkabels nodig)
- draagbaarheid. WIN (breedte en hoogte zijn kleiner dan bij een smartphone, dikte is ongeveer twee keer zo groot als bij een smartphone): WIN (breedte en hoogte zijn kleiner dan bij een smartphone, dikte is ongeveer twee keer zo groot als bij een smartphone)
- goedkoop: WIN
- snelheid: langzaam (ja, ik wou dat het sneller kon, maar aan de andere kant gebruik ik het voor back-ups die ik 's nachts gebruik, dus snelheid is niet mijn hoogste prioriteit)

10,0
         

Will Kanter - 17 maart 2018

Ik gebruik twee van deze HD's, een voor de flexibiliteit van werken bij mijn laptop en pc en een (opgeslagen op een andere locatie) voor backup-doeleinden. Zo maak ik me geen zorgen meer over mogelijke crashes. De software meldt zich als er een backup gemaakt moet worden, dus vergeten kan ik het dan niet. Geweldig systeem zo. En heel betaalbaar!

7,0
         

Henk van G. - 12 maart 2018

Het is je basis externe schijf zonder de franje van extra software - het toppunt van plug-and-play. Het zal niet proberen om iets te installeren. Het heeft geen schattig klein icoontje dat in de windows explorer verschijnt. Het is gewoon de harde schijf die je nodig hebt als een flash-schijf niet groot of goedkoop genoeg is voor je gegevensbehoeften.

De Canvio-serie is het meest recente merk voor externe schijven van het merk Toshiba die zichzelf lijken te verkopen door hun eenvoud. Met absoluut geen software nodig of aangeboden om deze schijf te gebruiken, maar zogenaamd heeft het een van de eenvoudigste schijven die in een lange tijd zijn geproduceerd. In mijn geval kocht ik een schijf van 2TB om te dienen als mijn combinatie van mijn netwerkschijf en draagbare schijf om mijn verzameling foto's, video en audio te verwerken die groeit tot de tientallen gigabytes. Harde schijven zoals deze zijn geweldig om te hebben wanneer je de groeiende behoefte aan gegevens en een beetje moe ervan wordt om al je gegevens aan Google of Apple's gegevensopslag over te dragen. Of misschien wil je gewoon niet wachten om het allemaal te uploaden.

9,0
         

Ward Feenstra - 28 februari 2018

Ik gebruik deze harddisk als backupschijf voor mijn computer. Eerlijk gezegd was ik best wel sceptisch vanwege de lage prijs en de vele opslagcapaciteit die je krijgt, maar ik kan nu (na 3 maanden gebruik) zeggen dat het vooralsnog dik voor mekaar is!
De disk zit in een kleine maar stevige behuizing. De bijgeleverde voeding/usb kabel is wat aan de korte kant, maar het kan ermee door. Ik heb me nadien wel een langere kabel bijbesteld omdat ik dat toch prettiger vind.
Na inpluggen wordt het systeem meteen herkend en kan de file transfer beginnen. Snel is anders en hier geldt dan wel dat geduld een schone zaak is. Toen alles eenmaal geregeld was, was het bijhouden wel een vlotte zaak en verder heb ik er nu nog maar amper omkijken naar. De backups worden stilletjes in de achtergrond gemaakt en mijn data zijn dus veilig tegen mogelijke computercrashes.

7,0
         

Jan V. - 19 december 2017

Dit is mijn tweede Toshiba Portable.....De 1ste (1TB) werkt nog steeds geweldig als mijn backup-HD op een ouder systeem.Ik heb deze 2TB gekocht voor mijn nieuwe systeem. Aangesloten op de externe 3.0 USB-poort. De computer herkent het meteen en vraagt of ik een back-up wil maken van mijn systeem.....wat mijn bedoeling was om het te kopen (mijn 1TB Cloud opslag voor andere dingen opslaan). Alles werkte gewoon geweldig met mijn Nieuwe ASUS Desktop. Stel het in om wekelijks een back-up te maken. De 3.0 verbinding was vrij snel. Ik ben tevreden met deze aankoop. Het was eenvoudig te installeren.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links