Externe harde schijf behuizingen

Computer upgraden met een nieuwe en grotere harddisk of super snelle SSD? En wil je die disk overal mee naar toe kunnen nemen? Koop dan een externe harde schijf behuizing. Door de snelle aansluitmogelijkheden zoals USB 3.0 en USB C heb je bij het gebruik van een externe harddisk tegenwoordig geen last meer van trage overdracht van gegevens. Let wel op want er zijn verschillende formaten harddisks met diverse aansluitingen in omloop. Het is belangrijk dat je het externe harde schijf compartiment kiest die voor jouw PC, laptop en type disk geschikt is. ATA en IDE zijn de ietwat oudere standaarden. SATA is nu het meest gebruikte type.

Een externe harde schijf behuizing kopen

Heb je behoefte aan meer opslagruimte voor je pc of laptop? Dan is een harddisk in een extern compartiment wellicht iets voor jou. In combinatie met de juiste HDD met voldoende opslagcapaciteit sluit je die nadat je hem geformatteerd hebt eenvoudig aan op je computer. Een dergelijke harddisk is bijzonder handig om bestanden op te zetten, die je ergens mee naar toe wilt nemen. Daar aangekomen plug je de hem in en je hebt direct toegang tot je bestanden. Zo neem je heel makkelijk een of meerdere speelfilms mee voor de filmavond bij je vrienden. Je kunt deze ook gebruiken als backup om je belangrijke bestanden (denk aan foto’s en (vakantie)video’s, maar ook belangrijke financiële documenten), veilig te stellen in het geval dat er iets mis mocht gaan met de interne opslag van je pc of laptop. Het compartiment maakt het mogelijk de HDD beschermd mee te nemen.

Welke externe harde schijf behuizing

Er zijn verschillende modellen die niet allemaal uitwisselbaar met elkaar zijn. Het eerste belangrijke onderscheid is de afmeting. Voor de 2.5 inch disk heb je een ander compartiment nodig dan voor een 3.5 inch harddisk. Bij de beschrijving van de verschillende modellen staat precies vermeld voor welk type harddisk ze geschikt zijn. Het volgende belangrijke punt is de aansluiting van de harddisk. Er zijn diverse type aansluitingen. Het meest voorkomende is SATA. Dat staat voor Serial ATA en is onderverdeeld in drie types: SATA, SATA II en SATA III. Gewoon ATA en IDE zijn de oudere standaards. Heb je zo’n disk dan moet je er op letten dat de behuizing die je koopt daar ook geschikt voor is. De aansluitkabels zijn namelijk per type aansluiting verschillend.

Multipoort aansluitingen

De meeste pc’s en laptops hebben een of meerdere USB 3.0 poorten en dat is dan ook een goede en veilige keuze bij de aanschaf van een behuizing. Wil je een volledige signalering tussen je computer en externe disk realiseren voor SMART detectie, dan is USB alleen niet voldoende. Om een volledige transparante verbinding op te bouwen kun je gebruikmaken van een behuizing die beschikt over een eSATA verbinding. Hierbij staat de letter “e” voor external. eSATA is een robuuste uitvoering van het SATA protocol, waarvoor langere en beter afgeschermde kabels beschikbaar zijn. Helaas heeft eSATA geen mogelijkheid om het compartiment en de disk ook van stroom te voorzien. Je hebt bij het gebruik van eSATA naast de eSATA kabel voor de voeding ook een USB kabel nodig die je op de computer aansluit. Er is inmiddels ook aan andere oplossing hiervoor; de eSATAp standaard. De “p” staat voor “power” (over eSATA). De eSATAp connector is een zogenoemde multipoort connector, die USB en eSATA combineert. Door het gebruik van een speciale eSATAp kabel wordt de behuizing voorzien van een eSATA dataverbinding en USB voor de voeding. Op een gecombineerde eSATAp connector kunnen ook standaard eSATA kabels en standaard USB kabels aangesloten worden. Bij het gebruik van een standaard eSATA kabel moet je dan natuurlijk wel weer een aparte USB kabel gebruiken voor de stroomvoorziening.

Vragen en advies

Kies de externe harde schijf behuizing voor jouw toepassing. Heb je vragen of heb je advies nodig? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links