Externe harde schijven met wifi

Te weinig ruimte op je smartphone? Je moet dan foto’s op je laptop of desktop computer overzetten om weer plaats te maken. Maar wat als je onderweg bent, geen laptop bij je hebt en geen toegang tot internet hebt? Dan zou je een harde schijf in je smartphone willen pluggen om de foto’s naar deze schijf kunnen kopiëren. Helaas heeft een smartphone geen “standaard” USB aansluiting, je kunt niet zo maar even een externe schijf inpluggen. Een externe harde schijf met wifi en ingebouwde accu is dan de oplossing. Zet de externe harde schijf aan, verbind de smartphone of tablet draadloos met de externe harde schijf met wifi en zet foto’s en video’s over.

Externe harde schijf met wifi kopen

Wil je foto’s en video’s van je smartphone direct op een harde schijf overzetten, dan heb je vaak een probleem. Omdat je smartphone geen USB aansluiting heeft, moet je naar een andere oplossing zoeken om je smartphone met je harde schijf te verbinden. Een externe harde schijf met wifi is dan de oplossing. De draagbare externe harde schijf met wifi is voorzien van een ingebouwde accu. Zo kun je hem overal mee naar toenemen en gebruiken, zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Een externe harde schijf met wifi is ideaal op vakantie om een backup van je kostbare foto’s en video’s te maken. Je hoeft hiervoor geen Internetaansluiting te hebben. Het enige dat je hoeft te doen is je externe harde schijf met wifi inschakelen en vanaf je smartphone draadloos contact maken met de externe harde schijf met wifi. Daarna kun je via de gratis app je foto’s, video’s en andere gegevens naar de externe harde schijf met wifi overzetten. Meestal kun je ook andere apps gebruiken die dezelfde functionaliteit hebben. Heb je de foto’s eenmaal overgezet, dan kun je ze van je smartphone verwijderen en heb je weer ruimte voor vele nieuwe foto’s, video’s en alle andere bestanden die je gebruikt.

De wifi stick met wifi

Wil je weinig extra gewicht meenemen, maar toch voldoende extra opslagcapaciteit bij je hebben? Dan is de wifi stick met ingebouwde wifi en accu de ideale reisgenoot. Daarmee kun je draadloos contact maken vanaf je smartphone of tablet (Apple of Android) zonder dat de stick is ingeplugd. Met de speciale app op je smartphone of tablet kopieer je foto’s, video’s en andere gegevens draadloos naar de stick. Je kunt de app ook zo instellen, dat elke foto die je maakt meteen naar de stick gekopieerd wordt. Kom je ruimte tekort op je smartphone of tablet, dan kun je oude foto’s gewoon verwijderen. Zo heb je altijd een backup van je foto’s. Je kunt deze stick in je laptop of computer pluggen en als normale memory stick gebruiken. Zo kun je alle foto’s die er opstaan met hoge snelheid van de stick naar je computer of laptop kopiëren. Je laadt de accu in de stick weer op door de stick in een USB van je laptop of computer te steken. Onderweg kun je hiervoor je smartphone lader gebruiken. Een geheugen stick met ingebouwde wifi en accu is een bijzonder compact, zeer lichte en daardoor de ideale reisgenoot bij uitstek.

Intenso Memory2move

Een externe harde schijf met wifi en inbouwde accu die overal gemakkelijk mee naar toe te nemen is. Intenso Memory2move (spreek uit als: memory to move) is een bijzondere veelzijdige externe harde schijf met wifi en veel extra mogelijkheden. Je kunt contact maken met deze schijf via USB 3.0, draadloos en een vaste netwerkverbinding. Deze externe harde schijf met wifi is voorzien van een ingebouwde batterij met een gebruiksduur van circa 5 uur. Is de batterij leeg, dan kun je hem via de meegeleverde USB kabel weer opladen. Steek de USB in een vrije USB poort op je computer of gebruik de lader van je smartphone. Naast de draadloze verbindingsoptie heeft deze schijf ook een netwerkaansluiting waarmee de schijf met een netwerkkabel op een bekabeld netwerk is aan te sluiten. Hiermee is de schijf ook via elk apparaat dat op je thuisnetwerk is aangesloten te bereiken. De Intenso Memory2move kan hierbij ook als bridge ingesteld worden, waardoor het vaste netwerk via de draadloze verbinding beschikbaar komt. Dit maakt deze harde schijf een universele reisgenoot voor werk en vakantie. Handig als je smartphone of tablet vol raakt, maar ook voor het maken van een draadloze backup van je laptop.

Externe harde schijf met wifi voor thuis

Apple biedt met Time Capsule een bijzonder mooi en technisch veelzijdig apparaat. Deze externe harde schijf met wifi biedt een draadloze netwerkverbinding via zowel de 2,4 als de 5 GHz band. De Time capsule is een externe harde schijf met wifi speciaal ontworpen voor het maken van draadloze backups van al je Apple apparatuur. Nadat je de Time Capsule op je thuis- of bedrijfsnetwerk hebt aangesloten, kun je hem eenvoudige configureren met de AirPort app die gratis is te downloaden uit de app store. Daarna kun je met een paar klikken elk apparaat dat op MacOS draait met Time Machine automatisch backups laten maken naar deze externe harde schijf met wifi. Ben je een bestand kwijt? Vanaf je Mac kun je met Time Machine eenvoudig terugbladeren door alle gemaakte backups. Heb je het bestand gevonden, dan kun je het met een muisklik weer op je Mac terug zetten. Deze externe harde schijf met wifi is ook geschikt voor het opslaan van bestanden. Je kunt bestanden opslaan in je privé map zodat alleen jij er bij kunt. Je kunt bestanden ook in de gemeenschappelijke map op deze externe harde schijf met wifi zetten, om ze te delen met andere gebruikers.

Vragen en advies

Heb je vragen over een externe harde schijf met wifi, heb je vragen over welke van onze producten te kiezen of wens je een meer technische vraag over een externe harde schijf met wifi te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links