Externe harde schijven met wifi

Te weinig ruimte op je smartphone? Je moet dan foto’s op je laptop of desktop computer overzetten om weer plaats te maken. Maar wat als je onderweg bent, geen laptop bij je hebt en geen toegang tot internet hebt? Dan zou je een harde schijf in je gsm willen pluggen om de foto’s hierheen te kunnen kopiëren. Helaas heeft een mobiele telefoon geen “standaard” USB aansluiting, je kunt niet zo maar even een externe disk inpluggen. Een externe harde schijf met wifi en ingebouwde accu is dan de oplossing. Zet deze aan, verbind de smartphone of tablet draadloos hiermee en zet dan vervolgens de foto’s en video’s over.

Externe harde schijf met wifi kopen

Wil je foto’s en video’s direct op een extern opslagmedium overzetten, dan heb je vaak een probleem. Omdat je mobiele telefoon geen USB aansluiting heeft, moet je naar een andere oplossing zoeken om hem met je opslagmedium te verbinden. Een externe harddisk met wifi is dan de oplossing. Die is voorzien van een ingebouwde accu. Zo kun je hem overal mee naartoe nemen en gebruiken, zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Hij is ideaal op vakantie om een backup van je kostbare foto’s en video’s te maken. Je hoeft hiervoor geen internetaansluiting te hebben. Het enige dat je hoeft te doen is hem in te schakelen en vanaf je mobiele telefoon draadloos contact te maken met de externe harddisk met wifi. Daarna kun je via de gratis app je foto’s, video’s en andere gegevens erheen overzetten. Meestal kun je ook andere apps gebruiken die dezelfde functionaliteit hebben. Heb je de foto’s eenmaal overgezet, dan kun je ze van je smartphone verwijderen en heb je weer ruimte voor vele nieuwe foto’s, video’s en alle andere bestanden die je gebruikt.

De stick met wifi

Wil je weinig extra gewicht meenemen, maar toch voldoende extra opslagcapaciteit bij je hebben? Dan is deze stick met ingebouwde WLAN en accu de ideale reisgenoot. Daarmee kun je draadloos contact maken vanaf je smartphone of tablet (Apple of Android) zonder dat deze is ingeplugd. Met de speciale app kopieer je foto’s, video’s en andere gegevens draadloos naar de stick. Je kunt de app ook zo instellen, dat elke foto die je maakt meteen naar de stick gekopieerd wordt. Kom je ruimte tekort, dan kun je oude foto’s op je tablet of smartphone gewoon verwijderen. Zo heb je altijd een backup van je foto’s. Je kunt deze stick in je laptop of computer pluggen en als normaal extern geheugen gebruiken. Zo kun je alle foto’s die er opstaan met hoge snelheid van dit externe opslagmedium naar je computer of laptop kopiëren. Je laadt de accu in dit opslagmedium weer op door de stick in een USB van je laptop of computer te steken. Onderweg kun je hiervoor je mobiele telefoonlader gebruiken. Een geheugen stick met ingebouwde WLAN en accu is een bijzonder compact, zeer lichte en daardoor de ideale reisgenoot bij uitstek.

Intenso Memory2move

Een externe harde schijf met WLAN en inbouwde accu die overal gemakkelijk mee naar toe te nemen is. Intenso Memory2move (spreek uit als: memory to move) is een bijzondere veelzijdige externe harddisk met WLAN en veel extra mogelijkheden. Je kunt hiermee contact maken op verschillende manieren: via USB 3.0, draadloos en een vaste netwerkverbinding. Deze is voorzien van een ingebouwde batterij met een gebruiksduur van circa 5 uur. Is de accu leeg, dan kun je hem via de meegeleverde USB kabel weer opladen. Steek de USB in een vrije USB poort op je computer of gebruik de lader van je mobieltje. Naast de draadloze verbindingsoptie heeft dit opslagmedium ook een netwerkaansluiting waarmee hij met een netwerkkabel op een bekabeld netwerk is aan te sluiten. Hiermee is de schijf ook via elk apparaat dat op je thuisnetwerk is aangesloten te bereiken. De Intenso Memory2move kan hierbij ook als bridge ingesteld worden, waardoor het vaste netwerk via de draadloze verbinding beschikbaar komt. Dit maakt dit opslagmedium een universele reisgenoot voor werk en vakantie. Handig als je mobieltje of tablet vol raakt, maar ook voor het maken van een draadloze backup van je laptop.

Externe harde schijf met wifi voor thuis

Apple biedt met Time Capsule een bijzonder mooi en technisch veelzijdig apparaat. Deze externe harde disk met WLAN biedt een draadloze netwerkverbinding via zowel de 2,4 als de 5 GHz band. Hij is speciaal ontworpen voor het maken van draadloze backups van al je Apple apparatuur. Nadat je de Time Capsule op je thuis- of bedrijfsnetwerk hebt aangesloten, kun je hem eenvoudige configureren met de AirPort app die gratis is te downloaden uit de app store. Daarna kun je met een paar klikken elk apparaat dat op MacOS draait met Time Machine automatisch backups laten maken naar dit externe draadloze opslagmedium. Ben je een bestand kwijt? Vanaf je Mac kun je met Time Machine eenvoudig terugbladeren door alle gemaakte backups. Heb je het bestand gevonden, dan kun je het met een muisklik weer op je Mac terug zetten. Dit externe opslagmedium met WLAN is ook geschikt voor het opslaan van bestanden. Je kunt bestanden opslaan in je privé map zodat alleen jij er bij kunt. Je kunt bestanden ook in de gemeenschappelijke map op deze externe harde disk met WLAN zetten, om ze te delen met andere gebruikers.

Vragen en advies

Heb je vragen over een externe harde schijf met wifi of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links