Externe SSD schijven

Zeker bij de aanschaf van een nieuwe laptop zal mogelijk opgevallen zijn dat veel laptops gebruikmaken van een SSD. Dit staat voor Solid State Drive, een relatief jong type opslagmedium. Voorheen werd vaak gebruikgemaakt van een HDD, wat staat voor Hard Disk Drive. Naast de HDD die binnen je laptop of computerkast gebruikt wordt, kun je ook voor een extern model kiezen. Die hebben verschillende voordelen ten opzichte van een conventioneel model. Bekijk snel ons complete assortiment.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Voordelen van een Solid State Drive

De aanschaf hiervan kan om verschillende redenen interessanter zijn dan de aanschaf van een traditionele harddisk. Een externe Solid State Drive is namelijk aanzienlijk sneller, lichter en energiezuiniger dan een normale HDD. Zeker het laatste voordeel is een reden dat deze veelal in laptops gebruikt wordt. Het is immers erg vervelend als de accu van je laptop al snel leeg is! Daarnaast zijn ze over het algemeen circa vier keer sneller. Programma’s die je hierop installeert zullen zodoende sneller opgestart worden, evenals dat je foto’s en video’s sneller geladen worden. In tegenstelling tot een traditionele disk bevat een externe SSD geen draaiende onderdelen. Dit betekent dat hij beter bestand is tegen schokken. Tot slot zijn ze, omdat er geen draaiende onderdelen in zitten, ook een stuk stiller. Geen zoemende geluiden meer dus.

Aansluitingen

Een externe SSD kan verschillende soorten aansluitingen hebben. Tot voor kort was een USB 2.0-aansluiting de meest gangbare standaard. Met een USB 2.0-aansluiting wordt over het algemeen een snelheid tot 480 Mbit per seconde gehaald. In vrijwel iedere computer zit een USB 2.0-poort, om de harddisk met de computer te verbinden. Een alternatief voor de USB 2.0-poort is een USB 3.0-poort, die steeds meer in opkomst is. Met deze nieuwe USB-aansluiting kan een snelheid worden bereikt die tot tien keer hoger is dan de snelheid van een USB 2.0-poort. Goed om te weten is dat exemplaren met een USB 3.0 aansluiting ook gewoon gebruikt kunnen worden op computers met een USB 2.0 aansluiting. Het verschil in snelheid zit zowel in de lees- als in de schrijfsnelheid. De leessnelheid geeft aan met welke snelheid de informatie kan worden uitgelezen. Met de schrijfsnelheid wordt de snelheid aangegeven waarmee bestanden op de disk geplaatst kunnen worden.

Vragen en advies

Heb je vragen over een externe harde schijf, heb je vragen over welke te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links