AirPort Time Capsule

Producten van Apple staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en hun mooie design. De AirPort Time Capsule (ATC) is een externe netwerk harde schijf en een router in één. Feitelijk is het een Network Attached Storage oplossing, of NAS. De ingebouwde router zorgt ervoor dat je er draadloos vanaf elk toestel dat op hetzelfde netwerk is aangesloten, bestanden van kunt ophalen of lezen. Deze werkt ook naadloos samen met computers en laptop’s van andere merken.

Wat doet een Apple AirPort Time Capsule?

Het gaat hier om een apparaat met een harde schijf die je verbindt met je wifi-netwerk. Alle bestanden die je hierop opslaat, kun je dan bereiken vanaf elk toestel dat is verbonden met datzelfde netwerk. Het is dus een NAS (Network Attached Storage), een heel makkelijke manier om draadloos vanaf verschillende toestellen je opgeslagen bestanden te bereiken. Niet alleen met de iPhone, iPad of andere apparaten van Apple, maar met alles dat verbonden is met jouw netwerk. Er zijn verschillende versies, met voor elke vernieuwing een hogere opslagcapaciteit en een snellere internetverbinding. Niet alleen kun je handmatig je bestanden bereiken, maar je kunt ook eenvoudig een automatisch draadloos back-up-plan instellen. Na de eerste back-up worden alleen bestanden die je daarna nog hebt aangepast of opgeslagen vernieuwd. Dat bespaart een hoop tijd, zodat je niet zit te wachten tot het klaar is. Dankzij het compacte en strakke design, misstaat deze NAS niet in de woonkamer en neemt hij erg weinig ruimte in beslag.


Draadloze opslag en de cloud met de Airport Time Capsule

De AirPort Time Capsule wordt dus gebruikt om draadloos bestanden op te slaan, vanaf elk toestel dat zich in hetzelfde netwerk bevindt. Er zit een fysieke harde schijf in, waarop alles wordt opgeslagen. Zo kun je ook makkelijk bestanden delen met anderen, of samen aan hetzelfde bestand werken zonder dat er meerdere versies van dat bestand in omloop komen. Dit wordt ook wel de cloud of cloud-opslag genoemd, ook bekend van externe diensten zoals Dropbox en Google Drive. Echter werkt dit op externe servers, en met een ATC heb je je eigen opslagserver in huis. Omdat deze in een netwerk werkt, kun je hem echter niet makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld school of werk. Ook heeft hij altijd netvoeding nodig, dus is een stopcontact benodigd om het apparaat te gebruiken. Wil je graag bestanden mee kunnen nemen voor onderweg, dan is een standaard portable harde schijf een betere keuze. Deze kunnen worden geformatteerd zodat ze geschikt zijn voor Apple- of Microsoft-producten.


De router-functie

Het gaat hier niet alleen om een NAS, maar gelijktijdig ook om een router. In het apparaat zitten meerdere wifi-antennes, wat ervoor zorgt dat je een groot bereik hebt. Niet alleen om je eigen bestanden te bereiken, maar ook voor je wifi-ontvangst. Ook ondersteunt de router dual-band. Dat betekent dat hij tegelijkertijd werkt op 2,4 GHz en op 5 GHz. De meeste apparaten werken enkel op 2,4 GHz, maar steeds meer kunnen ook de 5 GHz-frequentie aan. Doordat de ATC verschillende frequenties gebruikt, heb je betere ontvangst met je toestellen, omdat het draadloze signaal niet verstoord wordt door andere signalen. Je toestellen maken automatisch een draadloze verbinding met de geschikte frequentieband. In de nieuwere uitvoeringen wordt ook nog eens een richtantennesysteem gebruikt. In plaats van een constant signaal in alle richtingen uit te zenden, wordt het signaal specifiek in de richting van de toestellen, die op dat moment gebruik maken van de ATC, gezonden. Dit zorgt voor een krachtiger en stabieler wifi-signaal.


De evolutie van de Airport Time Capsule

Apple Inc. bestaat al sinds 1976. Het bedrijf is verantwoordelijk voor een breed scala aan producten, zoals de iPhone, de iPad en de iPod. Al sinds het prille begin van het bedrijf staat het bekend als erg innovatief. Wat wordt gezien als een groot voordeel van Apple-producten, is de manier waarop ze onderling kunnen samenwerken. De software en hardware van de fabrikant wordt specifiek voor elkaar ontwikkeld, waar bij bijvoorbeeld Microsoft veel externe partijen zijn die ook software ontwikkelen. Dat maakt het aanbod een stuk breder, maar kan ook zorgen voor pieken en dalen in de kwaliteit. De ATC is daardoor ook moeiteloos te integreren in een opstelling met andere producten van de fabrikant. Gebruiksvriendelijkheid en daardoor een prettige gebruikservaring staan bij de Amerikaanse fabrikant hoog in het vaandel. De eerste werd begin 2008 gelanceerd. Vrijwel elk jaar introduceert de fabrikant een nieuwe versie of nieuwe modellen met doorgaans meer opslagcapaciteit.


De Apple AirPort Time Capsule online kopen

Heb je vragen over een van de Apple AirPort Time Capsule of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Ook kun je na je aankoop bij ons terecht met vragen.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links