Micro USB kabels

Met een micro USB kabel sluit je een externe harde schijf eenvoudig op je laptop of PC aan. Voor dit doel wordt er bij iedere externe hard disk eentje meegeleverd. Dit meegeleverde exemplaar is kort, waardoor je de externe harde schijf vlak naast je computer moet plaatsen. Wil je je externe hard disk ergens anders neerzetten, dan heb je een langere nodig. Wij verkopen ze in verschillende lengtes, zodat je de disk neer kunt zetten op de plek waar jou dat het beste uitkomt, ook als dat iets verderop is dan bijvoorbeeld je werkplek of bureau dan wel gameplek thuis.

Welke micro USB kabel kopen?

Er zijn meerdere soorten in omloop. Deze aansluitingen zijn onderling niet compatibel, wat inhoudt dat de stekkers onderling niet uitwisselbaar zijn. Het is dus belangrijk om, voordat je een dergelijke kabel bestelt, goed uit te zoeken welke stekker er aan het oorspronkelijk meegeleverde snoer van je externe harde schijf zit. Je kunt de gebruiksaanwijzing van de externe harde schijf raadplegen om te kijken met welke aansluiting de micro USB kabel is uitgerust. Je kunt deze informatie ook op de website van de fabrikant terug vinden. De aansluitingen zijn gelukkig eenvoudig uit elkaar te houden. De 2.0 micro modellen zijn rechthoekig en niet breder dan een halve centimeter. De gelijksoortige 3.0 uitvoering is plat en is ongeveer een centimeter breed. Als je deze aansluiting van dichtbij bekijkt, lijkt deze opgebouwd uit twee stekkertjes die naast elkaar zijn geplaatst en aan elkaar vast zitten. Op internet zijn vele video’s te zien die het verschil laten zien, zodat je beslist het juiste exemplaar kiest.

2.0 of 3.0 Universal Serial Bus kiezen

Er worden steeds snellere harde schijven ontwikkeld. Hiervoor zijn ook snellere aansluitmogelijkheden ontwikkeld, die ieder weer hun eigen aansluitpoort hebben. Je externe harde schijf kan dus afhankelijk van de snelheid van verschillende micro USB aansluitingen voorzien zijn. Hoe kun je de verschillende poorten herkennen? Een belangrijk onderscheid is het onderscheid tussen de Universal Serial Bus 2.0 en de 3.0 poort. Het is dus belangrijk om te weten of je externe harde schijf is uitgerust met 2.0 (de oudere langzamere versie) of met de nieuwe veel snellere 3.0 aansluiting. De langzamere 2.0 kan een maximale snelheid van 480 Mb/s aan, de nieuwere 3.0 kan een maximale snelheid van 5 TB/s aan. Dat verschil tussen beiden is ruim tien keer. De moderne externe harde schijven hebben een lees- en schrijfsnelheid die boven de snelheid van 2.0 ligt en zijn daarom uitgerust met een 3.0 micro B aansluiting, die geschikt is voor de hoge snelheden van USB 3.0. Oudere externe harde schijven zijn uitgerust met de 2.0 mini- of microaansluiting. Het is belangrijk dat je voor elk type de juiste kabel kiest.

Alternatief

Heb je de oorspronkelijke bekabeling bij de hand, dan is er nog een andere methode om te kijken of je met een 2.0 of een 3.0 versie te maken hebt. Hiervoor kijk je niet naar het snoer maar naar de connector. Kijk recht in deze stekker naar de kleur van het horizontale plastic balkje. Is de kleur van dit balkje blauw, dan heb je te maken met een 3.0 aansluiting. Je hebt dan dus een 3.0 versie nodig met een één centimeter brede stekker. Het kan natuurlijk voorkomen dat je op de een of andere manier niet in staat bent om te bepalen welke stekker aan je micro USB kabel zit. Voor deze situaties hebben we een andere oplossing. Het Universal Serial Bus 3.0 verlengsnoer. Om die te gebruiken steek je het meegeleverde snoertje in je externe hard disk. Steek daarna de Universal Serial Bus stekker hiervan in de verlengkabel. Steek vervolgens de stekker hiervan in je laptop of PC.

Vragen en advies

Heb je vragen over een micro USB kabel of heb je vragen over welke te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links