USB kabels

Een externe harde schijf wordt altijd, om hem eenvoudig op je laptop of pc aan te sluiten, met een USB kabel geleverd. Deze is vaak kort, dus je moet de disk vlak naast je computer neerzetten om hem aan te sluiten. Wil je de drive liever op een andere plek neerzetten, dan kun je bij ons een langer exemplaar bestellen zodat je de apparatuur op de voor jou meest geschikte plek kunt plaatsen. Let er bij het bestellen goed op dat er verschillende soorten met verschillende stekkers te koop zijn. Hieronder leggen we de verschillen uit en geven nog verdere informatie.

Extra USB kabel kopen

Een externe hard disk wordt vrijwel altijd geleverd met een dergelijk snoer, zodat je de schijf eenvoudig kunt aansluiten. Omdat het meegeleverde snoer kort is moet je de drive altijd vlak naast je laptop of pc zetten om hem te kunnen aansluiten. Dit is lang niet altijd een handige situatie. Wil je graag een opgeruimd bureau hebben, dan is het handig om apparatuur op een andere plaats te kunnen opstellen. Wil je graag je externe hard disk meenemen, dan is het belangrijk om ook altijd het snoertje mee te nemen. Thuis gekomen moet je dan disk en snoertje telkens weer uit je tas vissen. Dat is geen ideale situatie. Veel handiger is om op je vaste werkplek standaard de juiste snoeren klaar te hebben liggen waar je snel en eenvoudig je externe hard disk kunt aansluiten. Voor al deze situaties verkopen we een dergelijk snoer. Je kunt bij ons kiezen uit verschillende lengtes.

Welke harde schijf kabel heb je nodig?

Er zijn diverse aansluitingen voor drives in omloop. Het is daarom belangrijk om te weten welke aansluiting jouw hard disk heeft. Een van de belangrijke verschillen wordt bepaald door de norm. Is je externe harde schijf uitgerust met het langzamere USB 2.0 of met een snellere versie? 2.0 heeft een maximale doorvoersnelheid van 480 Mega bit per seconde (MBps) 3.0 heeft een maximale doorvoersnelheid van 5 Giga bit per seconde. Hierbij is 1 Gbps gelijk aan 1024 Mbps. Dat is een verschil van meer dan tien keer. Het is dus belangrijk om te kijken welke versie je externe drive ondersteunt. Hiervoor kun je de gebruiksaanwijzing raadplegen om te kijken welke norm ondersteund wordt. Gelukkig is ook aan de poort van de externe drive relatief eenvoudig te zien welke versie ondersteund wordt.

Stekker en connector

Heeft je externe harde schijf een standaard USB A aansluiting waar de standaard platte stekker in past? Kijk dan recht in de poort van de externe schijf. Zie je een blauw plastic balkje, dan heb je met een 3.0 poort te maken. Zie je een balkje van een andere kleur, bijvoorbeeld zwart of wit, dan heb je met een 2.0 aansluiting te maken. Heb je een externe hard disk met een 3.0 aansluiting, bestel dan een kabel met aan beide zijden USB A, die de nieuwste versie ondersteunt. Hiermee kun je gebruikmaken van de hoge overdrachtssnelheid wanneer je apparatuur dit ook ondersteunt. Heeft de universele seriële bus poort een blauw balkje, dan ondersteunt je computer de 3.0 versie. Het is geen probleem om een 2.0 te gebruiken, deze zal ook werken maar de overdrachtssnelheid zal dan nooit hoger liggen dan de maximale overdrachtssnelheid van 2.0.

Drive met vaste USB kabel

Een hard disk met een vast snoer heeft het grote voordeel dat je het nooit kwijt kunt raken. Deze is door de gebruiker niet te vervangen door een langer exemplaar. Voor dit doel verkopen we verlengkabels. Steek de stekker van het snoer dat aan de schijf vastzit in de contrastekker van de verlengkabel. Steek de stekker die aan de andere kant zit in je laptop of PC. Het is belangrijk om te weten of je externe drive de snelle 3.0 norm ondersteunt. Je kunt dit eenvoudig controleren door in de drivestekker te kijken. Zie je een blauw balkje, dan ondersteunt je drive 3.0. Heeft het balkje een andere kleur dan ondersteunt je harde schijf alleen de langzamere 2.0 norm.

Vragen en advies

Heb je vragen over een USB kabel, heb je vragen over welke te kiezen of wens je een meer technische vraag te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links