Seagate externe harde schijven

Ben je op zoek naar een meer opslag capaciteit die je ook nog overal mee naar toe kunt nemen? Met een Seagate externe harde schijf zit je altijd goed. Wij hebben een breed assortiment. Of je nu een kleine lichte en compacte 2.5 inch Seagate externe harde schijf zoekt of een snelle 3.5 inch desktop Seagate externe harde schijf. Je kunt deze externe harddisks met de bijgeleverde USB kabel eenvoudig aansluiten op een USB poort van je laptop of desktop computer. Zoek je een harddisk om te gebruiken in combinatie met je smartphone of tablet? Kies dan voor de Wireles Pluss Seagate externe harde schijf met ingebouwde wifi voor draadloze bestandsoverdracht.

Zo werkt een Seagate externe harde schijf

Een Seagate externe harde schijf is een schijf die eenvoudig op je laptop of desktop computer is aan te sluiten. Je sluit de Seagate externe harde schijf via de meegeleverde USB 3.0 aan op een USB poort. Sluit de Seagate externe harde schijf het liefst aan op een USB 3.0 poort van je laptop of desktop computer, omdat dit de hoogste overdrachtssnelheid geeft. Natuurlijk werkt elke USB poort, dus ook de oudere USB 2.0 poort maar de overdrachtssnelheid zal dan langzamer zijn. Dit is met name te merken bij de overdracht van grote bestanden. Je kunt een USB 3.0 poort herkennen aan het blauwe balkje in de poort. Heb je meerdere verschillende poorten op je laptop of PC, kies dan voor de poort met het blauwe balkje. Na het inpluggen van de USB kabel in je Seagate externe harde schijf en computer start de schijf op en wordt deze automatisch door je computer herkend. Zodra dit proces compleet is zal er een extern schijf icoontje op je desktop verschijnen. Door op dit icoontje te klikken opent zich een scherm dat de inhoud van de Seagate externe harde schijf laat zien. Je kunt nu bestanden van en naar de schijf kopiëren.

Seagate externe harde schijf als backup schijf gebruiken

Het maken van een goede backup van je gegevens is belangrijk. Dat weten we allemaal. Niemand wil graag zijn kostbare foto’s of video’s kwijtraken. Daarom is het belangrijk om op tijd een backup te maken. Niet alleen van je foto’s en video’s maar van je hele (!) computer. In het geval dat er iets gebeurt met je laptop of computer is het dan eenvoudig om je hele systeem vanaf je backup schijf te herstellen. Is het ingewikkeld om een backup te maken? Het is veel makkelijker dan veel mensen denken. Het enige dat je nodig hebt is een nieuwe Seagate externe harde schijf van voldoende capaciteit. Het is handig om een schijf te kopen met een capaciteit die minimaal twee tot drie keer zo groot is als de schijf die intern in je laptop of desktop computer zit. Zowel Windows computers als Apple computers hebben ingebouwde software waarmee je eenvoudig een backup van je hele systeem maakt. De eerste of initiële backup kan meerdere uren in beslag nemen als je veel data op je computer hebt staan. Alle daaropvolgende backups zullen een stuk sneller gaan, omdat dan alleen nieuwe en veranderde bestanden naar de backup schijf geschreven worden.

Wireless Plus; de draadloze Seagate externe harde schijf

Seagate adverteert deze schijf als: “altijd alles bij de hand, geen kabels en geen internet nodig”. Dit is een super handige schijf als je op reis gaat. Deze schijf is voorzien van een ingebouwd wifistation en een ingebouwde accu. De schijf werkt eenvoudig. Zet de schijf aan en wacht een paar seconden tot de wififunctie is opgestart. Maak een wifiverbinding met je schijf met je smartphone tablet of laptop en je kunt meteen met al je bestanden aan de slag Dit zonder dat je een Internetverbinding nodig hebt om bestanden op te halen. Deze schijf is handig om naast je telefoon mee te nemen op vakantie. Raakt het geheugen van je telefoon vol door alle foto’s en video die je maakt? Verbind draadloos met de Seagate externe harde schijf Wireless Plus en zet al je foto’s draadloos over. Daarna kun je weer ruimte maken op je smartphone of tablet. De Seagate externe harde schijf Wireless Plus is ook uitstekend geschikt voor het maken van een backup van al je belangrijke gegevens waar je onderweg aan werkt. Je bent niet afhankelijk van een trage Internetverbinding. Door de wifi verbinding heb je geen gedoe met kabels.

Verschillende uitvoeringen Seagate schijven

Met een Seagate externe harde schijf koop je een betrouwbaar product van een van de top fabrikanten die zijn eigen harddisks ontwikkelt en assembleert. Of je nu een Seagate externe harde schijf 1TB, een Seagate externe harde schijf 2TB, of een Seagate externe harde schijf 4TB wilt kopen wij hebben ze op voorraad. De fabrikant heeft verschillende productlijnen. De Plus Slim en Plus Ultra Slim serie zijn klein en licht van gewicht en speciaal ontworpen om gemakkelijk mee te nemen. Dit zijn uitstekende alleskunners die veelzijdig inzetbaar zijn en lang mee gaan. Deze schijven worden geleverd in een capaciteit van 1 en 2TB. Heb je meer opslagruimte nodig omdat je veel grote bestanden mee wilt nemen? Kies dan voor de Backup Plus Portable. De behuizing is iets dikker dan de Slim serie, maar je kunt dan wel kiezen voor een opslagcapaciteit van 4 of 5TB. Zit je liever niet lang te wachten tot die grote backup gereed is of tot je eindelijk speelfilms hebt overgezet? Kies dan voor de Backup Plus Fast. Deze Seagate externe harde schijf is ongeveer twee keer zo snel met overdragen van gegevens dan andere portable schijven.

Vragen en advies

Heb je vragen over een Seagate externe harde schijf, heb je vragen over welke van onze schijven te kiezen of wens je een meer technische vraag over een Seagate externe harde schijf te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links