Toshiba externe harde schijven

Met een Toshiba externe harde schijf haal je extra opslagcapaciteit van een betrouwbaar merk in huis. Je kunt, afhankelijk van wat je nodig hebt, kiezen uit harddisks van 500 gigabyte tot meerdere terabytes. Een HDD van dit befaamde merk is eenvoudig aan te sluiten op elke computer met een USB aansluiting middels de meegeleverde USB kabel. Heeft je PC een snelle USB 3.0 aansluiting dan kun je op hoge snelheid aan de slag. Alle modellen in ons assortiment zijn ook geschikt voor gebruik op USB 2.0 met een iets langzamere data overdracht snelheid. Sluit de disc aan, maak een backup of kopieer bestanden van en naar je nieuwe Toshiba harddisk.

Zo kies je een Toshiba externe harde schijf

In ons assortiment vind je onder meer de Canvio Basics reeks. De 500 GB is de voordelige keus als je op zoek bent naar extra opslagcapaciteit. Deze disc voldoet prima in situaties, waarin je voornamelijk kleine bestanden opslaat die niet veel ruimte innemen. Wil je over meer ruimte beschikken, dan kun je kiezen voor een uitvoering van 1 TB, 2 TB of 3 TB. Alle schijven hebben dezelfde hoge kwaliteit, het enige dat verschilt is de prijs. Wat opvalt is dat de prijs maar met de helft of zelfs met minder stijgt bij het verdubbelen van de capaciteit. Wil je op de toekomst voorbereid zijn en altijd genoeg opslagruimte tot je beschikking hebben, kies dan voor een model met de hoogste opslagcapaciteit.

De werking van een harde schijf

Ze hebben allemaal een micro USB 3.0 aansluiting en worden geleverd met bijpassende kabel. Steek het kabeltje met de micro USB stekker in de aansluiting op de Toshiba HDD. De andere kant van het kabeltje is voorzien van een USB 3.0 A stekker. Deze stekker past in de standaard USB aansluiting, die je op een laptop en desktop computer vindt. Om van de hoge overdrachtssnelheid van de USB 3.0 norm gebruik te kunnen maken, moet je de disc aan een USB 3.0 aansluiting koppelen. Hij werkt echter ook gewoon op de oudere USB 2.0 aansluitingen, maar de overdrachtssnelheid zal dan een stuk langzamer zijn. Heb je hem correct aangesloten, dan zal deze automatisch opstarten. Je hoeft geen stroomkabel aan te sluiten want de USB kabel zorgt naast de dataoverdracht ook voor de voeding van de harddisk. Bij de eerste keer aansluiten zal deze, voordat je hem kunt gaan gebruiken, geformatteerd moeten worden. Volg daarvoor de instructies die op het scherm van je computer verschijnen.

Toshiba externe harde schijf gebruiken voor backups

Iedereen weet dat het belangrijk is om backups oftewel ‘images’ te maken, maar bijna niemand doet dit. Gelukkig is het tegenwoordig veel gemakkelijker geworden om goede images van je hele computer te maken. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een externe HDD. Zowel een Mac als een Windows PC of laptop heeft ingebouwde backup software. Hiermee kun je eenvoudig een image van je hele systeem op een hard disc maken. Plug hem in een vrije USB aansluiting, start het backup programma en volg de instructies. Hierna start de het backup proces. De eerste image kan lang duren, afhankelijk van de hoeveelheid data en bestanden die op je pc of laptop staan. Is de eerste eenmaal gereed, dan zullen de daarop volgende backups veel sneller gaan, omdat alleen nieuwe bestanden en die welke gewijzigd zijn naar disc geschreven worden. Om genoeg ruimte te hebben voor deze zogenoemde incrementele backups, koop je een externe harddisk die minimaal twee keer zo groot is als de harde schijf die in je computer of laptop zit. Op deze manier kun je je dierbare vakantieherinneringen en andere belangrijke bestanden eenvoudig beschermen tegen een crash van je computer of laptop.

Vragen en advies

Kies de Toshiba externe harde schijf voor jouw toepassing. Heb je vragen of heb je advies nodig? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links