Externe harde schijven 3TB

Ben je op zoek bent naar een externe harde schijf met lekker veel opslagruimte? Een harde schijf waar je back-ups van je computer, mooie foto’s van je vakantie of kinderen, belangrijke documenten en je collectie films op kunt slaan? Dan is de externe harde schijf 3TB het product dat deze wensen voor je kan vervullen. De externe harde schijven die tegenwoordig te koop zijn verschillen in veel opzichten van de harde schijven van vroeger. Zo zijn de moderne modellen een stuk compacter en hebben zij vele malen meer opslagcapaciteit. Een externe harde schijf 3TB is een formaat dat vroeger nog ondenkbaar zou zijn geweest.

Opslagruimte externe harde schijf 3TB

De verschillende bestanden die je graag op een computer wilt bewaren worden steeds groter. Zo zijn nieuwe camera’s bijvoorbeeld in staat om steeds scherpere foto’s met meer pixels te nemen. Het voordeel hiervan is dat je personen, objecten en situaties steeds beter op een foto kunt vastleggen. Een nadeel is echter dat de foto’s steeds grotere digitale bestanden worden die dus ook meer ruimte op een harde schijf in beslagnemen. Televisies worden ook steeds beter en krijgen beeldschermen met meer pixels. Gevolg is dat we nu steeds vaker films en video in 4K kwaliteit willen kijken. Die bestanden nemen ook veel meer ruimte in beslag. De gemiddelde harde schijf in een computer of laptop zal dus veel sneller vol lopen. Opruimen, en oude bestanden weggooien is geen al te populaire optie. Een externe harde schijf 3TB kan dan dé oplossing zijn om toch alle je bestanden te kunnen blijven behouden. Een externe harde schijf 3TB kan maar liefst 3000 GB aan data opslaan. Genoeg voor vele tienduizenden foto’s, honderden films én een back-up van je computer.

Snelheid waarmee je bestanden kunt opslaan

De bestandsgrootte van hoge kwaliteit foto’s zorgt er al snel voor dat een mapje met vakantiefoto’s enkele Gigabytes aan data zal bevatten. Dat het verstandig is deze bestanden op een externe harde schijf 3TB bewaren is al besproken. Belangrijk is echter ook de snelheid waarmee je bestanden kunt opslaan op een 3 terabyte harde schijf. Die is afhankelijk van een aantal eigenschappen van de externe harde schijf. Zo bepaalt onder andere de aansluiting waarmee verbinding wordt gemaakt met de computer de overdrachtssnelheid van de bestanden. Via een USB 3.0 aansluiting kan 625 MB aan data per seconde worden overgebracht. Een USB 2.0 aansluiting komt slechts tot 480 MB per seconde. Daarnaast is er ook een verschil in snelheid tussen de verschillende type harde schijven. Ook dat is van invloed op de snelheid waarmee bestanden van en naar de externe harde schijf 3TB kunnen worden gelezen en geschreven. Een externe harde schijf 3TB zal altijd een HDD harde schijf zijn. SSD 3TB harde schijven bestaan namelijk nog niet. De snelheid waarmee de schijf draait varieert van 5400 toeren per minuut (rpm) tot 7200 rpm. Hoe hoger het toerental, des te sneller de harde schijf is de stelregel.

Externe harde schijf 3TB aansluiten

De aansluitingen van een externe harde schijf 3TB bepalen niet alleen de snelheid waarmee je bestanden kunt opslaan. Het is ook van invloed op de manier hoe je de bestanden op de schijf kunt opslaan. De meest gebruikte aansluiting is via een directe USB verbinding met de computer. Je legt de externe harde schijf 3TB naast je computer en plugt een USB kabel in beide apparaten. Dit kan, zoals reeds beschreven, een USB 3.0 of 2.0 zijn. Daarnaast kom je ook nog onderscheid tegen tussen het standaard USB en mini USB formaat. Eenmaal ingeplugd zullen vrijwel alle computers de externe harde schijf automatisch herkennen. Als je dit zeker wilt weten bekijk dan in de specificaties of de harde schijf 3TB geschikt is voor het besturingssysteem op jouw computer. Naast de USB verbinding is er voor externe harde schijf 3TB met NAS functie nog een alternatieve manier van aansluiten. NAS staat voor Network Attached Storage. Dit stelt je in staat om de harde schijf middels een ethernet netwerkkabel, ook wel RJ45 of UTP kabel genoemd, op een router aan te sluiten. Dan wordt de schijf zogezegd in het netwerk gehangen en kan iedereen in het netwerk de harde schijf gebruiken.

Wat kun je met 3TB schijfruimte?

Mensen die een externe harde schijf 3TB kopen kiezen hiervoor omdat zij graag zoveel mogelijk schijfruimte willen hebben zonder te hoeven nadenken welke (oude) bestanden ze dit keer weer moeten verwijderen om te voorkomen dat de harde schijf vol loopt. Je moet er toch niet aan denken dat je die beslissing moet nemen met familie- en vakantiefoto’s? Als je een externe harde schijf 3TB hebt dan hoef je niet meer te kiezen welke foto je bewaart en welke je verwijdert. Dan heb je namelijk genoeg schijfruimte om 600.000 foto’s van een goede kwaliteit op te slaan. Heb je veel films, in HD en 4K kwaliteit? Ook dan is de externe harde schijf 3TB een prima oplossing. Je kunt er zo’n 150 bioscoopfilms in 4K kwaliteit op kwijt of 600 full HD films. Wil je een back-up maken van belangrijke Word of PDF documenten op je computer? Dan kom je zeker geen schijfruimte tekort want van deze bestanden kun je miljoenen exemplaren opslaan op een externe harde schijf 3TB.

Handige functionaliteiten van externe harde schijf 3TB

De externe harde schijven met een opslagcapaciteit van 3 terabyte op deze pagina hebben meestal ook enkele handige functionaliteiten. Het is niet simpelweg een externe harde schijf 3TB die je met een USB kabel aan je computer verbindt en waar je bestanden op kunt slaan door deze in een map op je computer te slepen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook externe harde schijven 3TB waar je een automatische back-up van je computer op kunt instellen. Op deze manier worden de gegevens op je computer iedere dag weer veilig gesteld op de externe harde schijf 3TB. De schijven met een NAS functionaliteit ken je op het internetnetwerk van een woning of bedrijf aansluiten. Het voordeel hiervan is dat alle mensen die deel uitmaken van het netwerk bestanden kunnen overschrijven naar de externe harde schijf 3TB. Dit is handig als je met elkaar bestanden wilt delen.

Vragen en advies

Kies de externe harde schijf 3tb voor jouw toepassing. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een externe harde schijf? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links