Externe harde schijven 3TB

Ben je op zoek bent naar een externe harde schijf met lekker veel opslagruimte? Waar je back-ups van je computer, mooie foto’s van je vakantie of kinderen, belangrijke documenten en je collectie films op kunt slaan? Dan is de 3TB uitvoering het product dat deze wensen voor je kan vervullen. De uitvoeringen die tegenwoordig te koop zijn verschillen in veel opzichten van de modellen die vroeger verkrijgbaar waren. Zo zijn de moderne modellen een stuk compacter en hebben zij vele malen meer opslagcapaciteit. Een externe harddisk van 3TB is een formaat dat vroeger nog ondenkbaar zou zijn geweest maar nu heel gewoon geworden is.

Opslagruimte externe harde schijf van 3TB

De verschillende bestanden die je graag op een computer wilt bewaren worden steeds groter. Zo zijn nieuwe camera’s bijvoorbeeld in staat om steeds scherpere foto’s met meer pixels te nemen. Het voordeel hiervan is dat je personen, objecten en situaties steeds beter op een foto kunt vastleggen. Een nadeel is echter dat de foto’s steeds grotere digitale bestanden worden, die dus ook meer ruimte in beslag nemen. Televisies worden ook steeds beter en krijgen beeldschermen met meer pixels. Gevolg is dat we nu steeds vaker films en video in 4K kwaliteit willen kijken en vastleggen. Die bestanden nemen ook veel meer ruimte in beslag. De gemiddelde harddisk in een computer of laptop zal dus veel sneller vol lopen. Opruimen, en oude weggooien is geen al te populaire optie. Een externe HDD van 3TB kan dan dé oplossing zijn om toch alle je bestanden te kunnen blijven behouden. Een dergelijke uitvoering kan maar liefst 3000 GB aan data opslaan. Genoeg voor vele tienduizenden foto’s, honderden films én een image van je computer.

Snelheid waarmee je kunt opslaan

Belangrijk is de snelheid waarmee je kunt opslaan. Die is afhankelijk van een aantal eigenschappen van de HDD. Zo bepaalt onder andere de aansluiting waarmee verbinding wordt gemaakt met de computer de overdrachtssnelheid van de bestanden. Via een USB 3.0 aansluiting kan 625 MB aan data per seconde worden overgebracht. Een USB 2.0 aansluiting komt slechts tot 480 MB per seconde. Daarnaast is er ook een verschil in toerental. Ook dat is van invloed op de snelheid waarmee van en naar de externe harddisk van 3TB kan worden gelezen en geschreven. De snelheid waarmee de schijf draait varieert van 5400 toeren per minuut (rpm) tot 7200 rpm. In de regel geldt dat een harddisk met een hoger toerental sneller is. In de praktijk spelen de hoeveelheid en grootte van de bestanden ook een belangrijke rol. Het kopiëren van één bestand van 500MB gaat vele malen sneller dan het kopiëren van 500 bestanden van 1MB.

Externe harde schijf aansluiten

De aansluitingen van een externe harddisk van 3TB bepalen niet alleen de snelheid waarmee je kunt opslaan. Het is ook van invloed op de manier hoe je de bestanden op de disk kunt opslaan. De meest gebruikte aansluiting is via een directe USB verbinding met de computer. Je legt de externe disk van 3TB naast je computer en plugt een USB kabel in beide apparaten. Dit kan, zoals reeds beschreven, een USB 3.0 of 2.0 zijn. Daarnaast kom je ook nog onderscheid tegen tussen het standaard USB en mini USB formaat. Eenmaal ingeplugd zullen vrijwel alle computers de externe disk automatisch herkennen. Als je dit zeker wilt weten bekijk dan in de specificaties of de uitvoering van 3TB geschikt is voor het besturingssysteem op jouw computer. Naast de USB verbinding is er voor een 3TB model met NAS functie nog een alternatieve manier van aansluiten. NAS staat voor Network Attached Storage. Dit stelt je in staat om de harddisk middels een UTP netwerkkabel op een router aan te sluiten zodat hij via het netwerk bereikbaar wordt voor iedereen die er toegang toe heeft.

Wat kun je met 3TB schijfruimte?

Mensen die een externe HDD van 3TB kopen, kiezen hiervoor omdat zij graag zoveel mogelijk schijfruimte willen hebben zonder te hoeven nadenken welke (oude) data ze dit keer weer moeten verwijderen om te voorkomen dat de disk vol raakt. Je moet er toch niet aan denken dat je die beslissing moet nemen met familie- en vakantiefoto’s? Als je een externe HDD 3TB hebt dan hoef je niet meer te kiezen welke foto je bewaart en welke je verwijdert. Dan heb je namelijk genoeg schijfruimte om 600.000 foto’s van een goede kwaliteit op te slaan. Heb je veel films, in HD en 4K kwaliteit? Ook dan is de externe harddisk 3TB een prima oplossing. Je kunt er zo’n 150 bioscoopfilms in 4K kwaliteit op kwijt of 600 full HD films. Wil je een back-up maken van belangrijke Word of PDF documenten op je computer? Dan kom je zeker geen schijfruimte tekort, want van deze bestanden kun je miljoenen exemplaren opslaan.

Vragen en advies

Kies de externe harde schijf 3tb voor jouw toepassing. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een externe harde schijf? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links