Externe harde schijven 4TB

Een externe harde schijf van 4TB (TeraByte) is bijzonder handig voor het opslaan van data, zodra die van je laptop of desktop computer vol raakt. Een externe harddisk van 4TB koppel je eenvoudig met de bijgeleverde USB kabel met je computer. Heeft je computer een USB 3.0 poort, dan is de overdracht hiermee super snel en kun je in een paar seconden grote bestanden zoals speelfilms kopiëren van en naar je externe HD van 4TB. Deze uitvoering is ideaal om backups van je kostbare gegevens te maken. Zo heb je in het geval dat een disk crasht via je dit model altijd een backup met al je gegevens achter de hand.

Externe harde schijf van 4TB kopen

Je kunt hem gebruiken voor het opslaan van films, foto’s of projectdata, zodat je deze eenvoudig van de ene naar de andere werkplek mee kunt nemen. Een externe HD van 4TB is ook ideaal als automatische backup. Heb je een Apple computer dan kun je met het ingebouwde programma TimeMachine automatische backups van je hele systeem laten verzorgen. Windows en Linux hebben ook ingebouwde automatische backup programma’s, waarmee je zonder dat je er naar om hoeft te kijken backups kunt laten maken. Het formatteren van een externe HDD is vaak niet nodig. De meeste types zijn al in een Windows formaat geformatteerd. Je kunt de disk inpluggen en meteen gebruiken. Werk je op een Apple computer of op Linux of FreeBSD, dan moet je hem wel nog formatteren in een native fileformaat. Op een Mac doe je dat met het Programma “Disk Utility”. Gebruik je Linux en FreeBSD zoek dan even via Google wat de eenvoudigste manier is om je HDD op de juiste manier te formatteren.

Aansluiten van externe harde schijf van 4TB

Deze heeft een USB 3.0 aansluiting, waarmee een transfersnelheid van 5 Gbps (Giga bit per seconde) gehaald kan worden. Omdat data opslag niet in bit (kleine letter b) maar Byte aangeven wordt (grote letter B) waarbij een Byte bestaat uit acht bits, wil je natuurlijk graag weten hoeveel Byte dit per seconde is. We rekenen Giga bit per seconde om naar Mega Byte per seconde. In de computertechniek wordt anders dan in de wiskunde vaak gerekend met 1024 als vermenigvuldigingsfactor. 1 Gb is gelijk aan 1024 Mbps. 5 Gbps is dus gelijk aan 5120 Mbps. Dit kunnen we omrekenen naar Byte door het door 8 te delen. 5120 Mbps / 8 = 640 MBps (Mega Byte per seconde). Dit is de theoretische maximale overdrachtssnelheid voor USB 3.0. In de praktijk wordt de snelheid van een externe HDD van 4TB vaak beperkt door de snelheid van de schijf zelf, de snelheid waarmee het besturingssysteem bestanden kan kopiëren en de snelheid van andere hardware. De daadwerkelijke overdrachtssnelheid zal dus lager liggen dan het theoretische maximum 640 MBps dat met USB 3.0 haalbaar is.

Externe NAS opslag

NAS of Network Attached Storage is een schijfeenheid die je niet direct op je computer aansluit, maar met een netwerkkabel op je netwerk router. In de praktijk is dit meestal je internet router. Hierdoor is de externe HDD van 4TB bereikbaar voor alle apparaten, die op het lokale netwerk aangesloten zijn. Het voordeel van een NAS is dat je bestanden en media zoals muziek en speelfilms centraal kunt opslaan en je deze voor één of meerdere gebruikers op het netwerk beschikbaar kunt stellen. Een nadeel van een NAS is de lagere doorvoersnelheid in vergelijking met een disk die direct via USB 3.0 op je computer is aangesloten. USB 3.0 is nog steeds een stuk sneller dan de standaard netwerk- en wifi-verbindingen. Koop je een NAS met twee of meer harde schijven, dan heb je de mogelijkheid om deze als RAID te configureren. Met een RAID wordt je data redundant over de verschillende HDD’s opgeslagen. Raakt de data op een HDD corrupt, dan is de RAID in staat om de data met de gegevens van de andere HDD(‘s) toch 100% correct terug te lezen. Zo heb je een extra beveiliging tegen een disk failure. Je data is dus een stuk veiliger opgeslagen.

Vragen en advies

Kies de externe harde schijf 4tb voor jouw toepassing. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links