Externe harde schijven 5TB

Iedereen kent het probleem wel: een laptop of PC heeft op een bepaald moment niet genoeg opslagcapaciteit meer, de interne schijf raakt vol. Vooral in situaties waarin je steeds meer data wilt opslaan, loop je snel tegen de maximale capaciteit aan. Denk hierbij aan het opslaan van grote collecties media zoals bijvoorbeeld foto’s en video’s, maar ook aan speelfilms en een muziekcollectie die je steeds verder uitbreidt met nieuw materiaal. Een externe harde schijf 5TB is dan een goede keuze om al je materiaal extern te kunnen opslaan. Door de grote opslagcapaciteit heb je vrijwel altijd voldoende ruimte voor al de data die je verzamelt.

Externe harde schijf 5TB kopen

Deze biedt veel mogelijkheden voor het opslaan van grote hoeveelheden data. Denk hierbij aan fotografen die veel foto’s maken en hun materiaal overzichtelijk willen opslaan, zodat het eenvoudig terug te vinden is. Bij het bewerken van video in hoge resolutie, maken de moderne video bewerkingsprogramma’s gebruik van ongecomprimeerde bestanden. Deze bestanden nemen snel veel ruimte in. Voor de productie van een video in hoge resolutie heb je dus veel opslagcapaciteit nodig. Een externe disk van 5TB is daarom de ideale oplossing voor de (professionele) videobewerker die altijd voldoende opslagcapaciteit tot zijn beschikking wil hebben. Een dergelijke externe harddisk is ook ideaal voor het regelmatig maken van backups. Dit type wordt veelal geleverd met een eigen voeding en is daardoor geschikt als permanente opslag voor thuis of kantoor. De afzonderlijke voeding en de afmetingen maken dit type minder geschikt als mobiele drager. Wil je een model dat eenvoudig mee te nemen is, dan raden we je aan om een 2,5 inch variant te kopen. Deze is lichter, kleiner en heeft geen afzonderlijke voeding.

Het gebruik van een externe harde schijf 5TB

Kom je opslagruimte op je laptop of PC tekort, dan is de opslagruimte eenvoudig uit te breiden met een externe HDD. Deze wordt via een lichtnetadapter van energie voorzien. Steek de adapter in het stopcontact en steek het kabeltje ervan in de connector van de externe HDD. Beschikt het apparaat over een aan-uitschakelaar, zet deze dan op de aan-stand. Steek de ene kant van de bijgeleverde USB kabel in de connector en de andere kant in je laptop of PC. Zodra je de USB kabel hebt aangesloten en de hard disk hebt ingeschakeld, zal je laptop of PC het apparaat herkennen. Zodra de disk herkend is, zal er een icoontje voor externe opslag op de desktop van je laptop of pc verschijnen. Je kunt op het icoontje klikken om de inhoud ervan te bekijken. Je kunt ook bestanden naar het betreffende icoontje van het nieuw aangesloten apparaat slepen om deze bestanden ernaar te kopiëren.

Apparatuur veilig ontkoppelen

Ben je gereed met het kopiëren van bestanden en wil je de externe HDD uitschakelen en opbergen? Dan is het belangrijk dat deze eerst softwarematig ontkoppeld wordt, voordat je het apparaat uitschakelt of de USB kabel losmaakt. Om een externe HDD softwarematig te ontkoppelen is het belangrijk dat je wacht tot alle kopieer- en/of backupacties gereed zijn. Wordt er niets meer extern gekopieerd, rechtsklik dan op het betreffende icoontje op je computer desktop. Klik in het contextmenu op “verwijderen” of, als je computer in het Engels ingesteld staat, op “eject”. Je computer zal de hard disk veilig ontkoppelen en het bijbehorende icoontje zal van je desktop verdwijnen. Hierna kun je de externe HDD veilig uitschakelen en de USB-kabel loskoppelen. Met deze procedure voorkom je dat er tijdens het uitzetten of het fysiek loskoppelen ervan gegevens verloren kunnen gaan.

Vragen en advies

Kies de externe harde schijf 5tb voor jouw toepassing. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links