Externe harde schijven 8TB

Loop jij ook regelmatig tegen de grenzen van de opslagcapaciteit van je laptop of PC aan? Ben jij een grootverbruiker van dataopslag, heb je meerdere opslagapparaten in gebruik en vraag jij je vaak af waar je bepaalde gegevens hebt opgeslagen? Een externe harde schijf 8TB heeft een flinke opslagcapaciteit en is de ideale oplossing om al je data op één centrale plek op te slaan. Hiermee haal je een centrale opslag met hoge capaciteit in huis en creëer je overzicht. Je kunt eenvoudig al je bestanden overzichtelijk op een enkele plaats opslaan. Naast 8TB HDD met conventionele hard disks leveren we ook 8TB SSD met super snelle Flash SSD opslag.

Externe harddisk 8TB kopen

Deze biedt je de mogelijkheid voor het opslaan van veel gegevens. Er zijn veel situaties waarin je snel over veel data beschikt en behoefte hebt aan een grote centrale opslag voor al je data. Denk hierbij aan alle digitale bestanden van fotografen en videobewerkers. Fotografeer je veel, dan heb je een steeds groter wordende fotocollectie. Wil je deze steeds groeiende collectie overzichtelijk opslaan, dan is het handig om voldoende opslagcapaciteit op één apparaat tot je beschikking te hebben. Met name als je in het ongecomprimeerde RAW bestandsformaat fotografeert, nemen foto’s snel veel ruimte in beslag. Veel professionals en hobbyisten stappen over op steeds hogere resolutie bij het bewerken van hun video’s. Moderne videobewerkingsprogramma’s maken gebruik van ongecomprimeerde videoclips om footage snel te kunnen editen. Al deze clips nemen snel veel ruimte in, zodat je voor een videoproductie in hoge resolutie snel veel opslagcapaciteit nodig hebt. Een externe HDD van 8TB is dan de ideale opslag voor al deze grote projecten, waarbij je graag voldoende opslagcapaciteit tot je beschikking wilt hebben.

Het aansluiten van externe harde schijf 8TB

Hiermee kun je eenvoudig de opslagcapaciteit van je laptop of PC uitbreiden. Je sluit de bijgeleverde adapter op het lichtnet aan en steek het kabeltje van de adapter in de adapteraansluiting van het apparaat. Zet daarna de aan-uitschakelaar op aan en de externe harddisk zal automatisch opstarten. Afhankelijk van het type beschikt deze over een USB 3.0 aansluiting, een Thunderbolt aansluiting en een netwerkaansluiting. Afhankelijk van de aansluitmogelijkheden van je laptop of PC kun je kiezen om deze disk via USB 3.0, Thunderbolt of een netwerkaansluiting op je laptop of PC aan te sluiten. Hierbij bieden Thunderbolt en USB 3.0 de hoogste maximale doorvoersnelheden vanaf 10 Gbps voor Thunderbolt en 5 Gbps voor USB 3.0. Om van deze hoge doorvoersnelheden gebruik te maken, heb je wel een Thunderbolt of USB 3.0 poort op je laptop of PC nodig. Gebruik je een Gigabit ethernetaansluiting dan heb je een maximale doorvoersnelheid van 1 Gbps.

NAS met netwerk aansluiting

Heeft je externe harde schijf 8TB een netwerkaansluiting dan kun je deze als NAS gebruiken. NAS is de afkorting van Network Attached Storage. Het voordeel van een NAS is dat de opslagcapaciteit voor meerdere computers gelijktijdig beschikbaar gemaakt kan worden. Je sluit hem hierbij niet direct aan op je laptop of computer, maar op een netwerkaansluiting van je router. We raden je sterk aan om een router met Gigabitaansluiting te gebruiken. Met fast ethernet heb je een verbinding die maximaal 100 Mbps kan verwerken en dat is voor een comfortabel gebruik van je NAS in vele gevallen te langzaam. Naast opslag biedt een externe HDD 8TB NAS vaak veel extra functionaliteit, die je via software plugins kunt installeren. Denk hierbij aan het automatisch downloaden van bestanden of beveiligde toegang van je bestanden en vooraf ingestelde directories via Internet. Op deze manier kun je waar je ook bent via internet gemakkelijk bij je data.

Gebruik van opslag extern

Veel types hebben de beschikking over twee harde schijven van ieder 4 TB. Via het beheerprogramma dat met de externe harddisk van 8TB meegeleverd wordt, kun je de externe opslag zelf configureren. Hierbij kun je kiezen voor verschillende RAID configuraties. RAID 1 biedt een hoge dataprotectie. Bij RAID 1 wordt je data gespiegeld over beide schijven. Je data wordt hierbij dus automatisch naar beide disks gekopieerd. Mocht één van beiden kapot gaan, dan gaat er geen data verloren. Het nadeel van RAID 1 is dat de totale opslagcapaciteit gehalveerd wordt. Theoretisch levert dit een snelheidswinst op bij het schrijven en lezen van data. Of je dit in de praktijk zult merken, hangt helemaal af van de snelheid van de verbinding met de externe harde schijf 8TB en de snelheid waarmee je laptop of PC de data kan verwerken.

Vragen en advies

Kies de externe harde schijf 8tb voor jouw toepassing. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links