USB sticks

Een USB stick is bijzonder handig voor het veilig opslaan van bestanden. Je kunt hem ook gebruiken voor het meenemen van bestanden van de ene werkplek naar de andere. Wil je eenvoudig bestanden overzetten van de ene naar een andere laptop of PC? Een Universal Serial Bus stick is dan een snelle en eenvoudige manier om bestanden over te zetten. Het is een piepklein apparaatje dat je in de betreffende poort van je PC of laptop steekt, hij wordt daarna herkend als externe opslag. Zodra het nieuwe geheugen als externe opslag herkend is, kun je deze gebruiken voor het opslaan van bestanden. De snelheden kunnen verschillen per versie.

Overdrachtssnelheid van een USB stick

Wij verkopen dit type extern geheugen in verschillende capaciteiten, bijvoorbeeld 128 GB en 256 GB. Bij de aanschaf kun je kiezen tussen een model met een 2.0 of een 3.0 poort. Een type 2.0 is goedkoper, maar heeft een lage overdrachtssnelheid van maximaal 480 megabit per seconde (Mbps). Wil je regelmatig grote bestanden op je externe opslagmedium zetten en wil je niet minuten moeten wachten tot het kopiëren gereed is, dan raden we je aan om een 3.0 versie te kopen. Met deze veel snellere aansluiting haal je maximaal 5 GBps. Dat is ruim 10 keer zo snel als Universal Serial Bus versie 2.0 aankan. Om van de veel hogere snelheid gebruik te kunnen maken, is het wel belangrijk dat je laptop of PC met de juiste poort uitgerust is. Deze herken je door recht daarin te kijken. Zie je een blauw horizontaal plastic balkje dan heb je met USB 3.0 (type A) te maken. Zie je een andere kleur dan heb je met een 2.0 poort te maken. Check wel alle poorten, er zijn laptops die zowel 2.0 als 3.0 hebben.

Features

Gelukkig kun je een USB stick 3.0 ook in een 2.0 poort gebruiken. Je haalt dan helaas niet de snelheid van 3.0. Let op dat de werkelijke lees- en schrijfsnelheid van het apparaat lager kan liggen dan wat de Universal Serial Bus versie theoretisch kan. De maximale snelheid is ook afhankelijk van de gebruikte geheugenchips. Deze lees- en schrijfsnelheden worden bij elk product aangegeven en liggen altijd iets onder de theoretisch mogelijke maximale snelheid. De stekker van het extern geheugen kan op twee verschillende manieren beschermd worden. Veel modellen hebben een beschermkapje. Dit kapje beschermt de plug tegen stof en vuil. Trek het beschermkapje van de plug om het extern geheugen te kunnen gebruiken. Een nadeel van een los kapje is dat het gemakkelijk zoek kan raken. Om dit te ondervangen zijn er types ontworpen met een uitschuifbare stekker. Je kunt de stekker door middel van een knopje uit het toestelletje schuiven.

USB stick gebruiken

Steek hem in een vrije Universal Serial Bus poort van je laptop of PC. Hij wordt automatisch door iedere moderne computer herkend en er verschijnt een icoontje externe opslag op je desktop. Je kunt bestanden eenvoudig naar dit icoontje op de desktop slepen en de bestanden worden automatisch naar het externe opslagmedium gekopieerd. Je kunt met je muis ook één of meerdere bestanden selecteren, met je muis rechts klikken om het contextmenu te openen en op kopieer (copy) klikken. Daarna kun je dubbelklikken op het icoontje op je desktop. Klik in de geopende venster (window) weer rechts om het context menu te openen en klik daarna op plak (paste). De geselecteerde bestanden worden nu naar het externe opslagmedium gekopieerd. Wil je hem weer uit de poort van je PC of laptop verwijderen, dan is het belangrijk om te wachten tot alle bestanden die je wilt kopiëren ook daadwerkelijk gekopieerd zijn.

Extern geheugen ontkoppelen

Je kunt op twee manieren zien of de USB stick nog bezig is met data kopiëren. Heeft het apparaatje een led dan zal deze knipperen zolang hij bezig is met het kopiëren van data. Bij het kopiëren van data zul je op je desktop ook een voortgangsindicator zien. Deze geeft aan hoelang het nog duurt voordat alle bestanden die je geselecteerd hebt naar het externe opslagmedium gekopieerd zijn. Zijn alle bestanden gekopieerd trek hem dan niet meteen eruit. Hierdoor kunnen er problemen opstaan met het bestandssysteem. In het slechtste geval kunnen de bestanden onleesbaar worden. Om hem op de juiste manier te verwijderen rechtsklik je op het opslagicoontje en selecteer je “Verwijderen” (Eject). Na het klikken op verwijderen, ontkoppelt de PC of laptop de verbinding met het extern geheugen. Het externe opslag icoon verdwijnt van je desktop. Hierna kun je het externe opslagmedium veilig uit je laptop of pc trekken.

Een USB stick online kopen

Heb je vragen over een USB stick of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier. Ook kun je na je aankoop bij ons terecht met vragen.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Zeer goed "Top, snelle levering en een leuk prijsje." 9,5
Zeer goed "Duidelijke site, snel mijn schokbestendige harde schijf gevonden." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links