Intenso - MemorySave - 1 TB - Externe harde schijf - HDD

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Intenso Memory Safe 1 TB

Wil je jouw externe harde schijf vol vertrouwelijke bestanden extra goed beveiligen? De 1 TB variant van de Intenso Memory Safe is voorzien van gecertificeerde AES 256-bit hardware-encryptie. Alle gegevens die zijn opgeslagen op de schijf, kun je individueel versleutelen met een numerieke code van vier tot wel twaalf cijfers. De ingebouwde encryptie-chip is gecertificeerd voor FIPS 140-2, waarmee het voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Als er honderd maal een verkeerd wachtwoord wordt ingevoerd, dan wordt de data op de schijf volledig gewist. Dankzij de supersnelle USB 3.0-aansluiting kun je via USB razendsnel een back-up maken van al je bestanden. Omdat de schijf geen externe voeding nodig heeft, is deze daarom bijzonder geschikt voor mobiel en zakelijk gebruik.


Specificaties
Meer over Intenso - MemorySave - 1 TB - Externe harde schijf - HDD (Productcode: 12070591500.7403)
 Externe harde schijf
HDD
 Merk
Intenso
 Serie
MemorySave
 Uitvoering
Portable
 Opslagcapaciteit
1 TB
 Leessnelheid
85 MB/s
 Schrijfsnelheid
75 MB/s
 Aansluiting extern
USB 3.0
 Eigenschappen
LED Indicator
 Geschikt voor
Android, Linux, Mac, Windows
 Voeding
USB
 Kleur
Zwart
 Inclusief
Handleiding, Software, USB-kabel
 Formaat harde schijf
2.5" (Desktop), 2.5" (Laptop)
 Inch
2.5 "
Wat zeggen onze experts over deze Intenso - MemorySave - 1 TB - Externe harde schijf - HDD
 

Alle opgeslagen gegevens individueel versleutelbaar

 

Gecertificeerd voor FIPS 140-2, waarmee het voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen

 

Data wordt volledig gewist bij 100 keer verkeerd wachtwoord invoeren

Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
8,5
         

Gemiddelde uit 6 reviews

Gebruikersbeoordelingen van dit product

8,0
         

Jim Fermot - 3 september 2018

Deze harde schijf is wat duurder dan vergelijkbare schijven vanwege het keypad op de behuizing, maar voor wie beveiliging van bestanden wil, is dat het geld zeker waard. Ik heb nog een 'gewone' externe HD van Intenso thuis voor backup-doeleinden, maar deze bevat heel veel foto's en bestanden die ik nodig heb als ik voor het werk op pad ben.
Beide Intenso's functioneren geheel naar wens en ik kan deze harddisk dan ook zeker aanbevelen.

9,0
         

TFC - 28 augustus 2018

Het idee om een harddisk die veelal bedoeld is om mee te nemen, te beschermen met een hardware-toegangscode vind ik heel goed. De hier gebruikte techniek is zeker afdoende om 'snelle' ongeoorloofde toegang te blokkeren, als je de disk bijvoorbeeld onderweg kwijt zou raken.
Maar als iemand aan je data wil komen, dan komt hij er wel aan. Natuurlijk niet via de cijfercombinatie, want met een 4 tot 12-cijferige combi zijn er ontelbare mogelijkheden. En daarbij, na 100 mislukte pogingen wist de harddisk zichzelf. Maar als je de behuizing open breekt en de harddisk gewoon in een computer aansluit, dan kan een stukje software natuurlijk binnen een paar uur de code kraken en zijn je data toch toegankelijk. Maar goed, ik ben geen high-end spion of anderszins belangrijk persoon, dus waarom zou iemand zich die moeite willen doen voor mijn bescheiden data? M.a.w. een veilig gevoel, deze harddisk met toegangsencryptie.

9,0
         

J.J. - 19 augustus 2018

Ik was blij deze externe harddisk aan te treffen tussen het ruime aanbod op in deze webshop. Beveiliging van mijn bestanden is absoluut een issue, daar ik de disk overal mee naar toe moet nemen voor m'n werk. Je hebt dan toch altijd kans op diefstal, verlies of een moment van onachtzaamheid.
De handige toetsen op het kastje maken het ontsluiten makkelijk, alhoewel ik in een Netflix-serie zag hoe de slechterik de toegangscode op een keypad makkelijk kon achterhalen doordat bepaalde toetsen meer gebruikt zijn of langzaam vuil worden. Dus ik hou de toetsen goed schoon èn verander periodiek de cijfercode.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links