Externe harde schijf - HDD - Intenso - MemoryCenter - 1 TB Reviews

Schrijf een review en maak kans op je aankoopbedrag terug!
7,7
         

Gemiddelde uit 6 reviews

Gemiddelde beoordelingen
 
 
 (1 reviews)
 
 
 (5 reviews)
 
 
 (0 reviews)
 
 
 (0 reviews)
 
 
 (0 reviews)

Gebruikersbeoordelingen van dit product

7,0
         

Gert van Warken - 11 juni 2018

Ik heb nu al twee externe harde schijven en van de eerste heb ik geleerd dat een aan/uit knopje op zo'n ding wel handig kan zijn. De ander HD staat gewoon altijd aan, terwijl dat niet nodig is. Dus toen ik een twee bij ging kopen, heb ik daar wel even op gelet. Deze 1TB schijf van Intenso heeft zo'n knopje en alhoewel het misschien een kleinigheidje lijkt, is het voor mij belangrijk want al die apparaten samen vreten toch heel wat stroom weg in een jaar.

7,0
         

Gregor - 16 mei 2018

Ik hou er niet van om alles op computers te bewaren. Ik heb te veel dingen verloren toen mijn oude compter de geest gaf en ik heb geen toegang meer kreeg tot het geheugen. Ik maak regelmatig een back-up van mijn bestanden op deze draagbare harde schijf. Ik heb het zelfs af en toe gebruikt voor mijn werk.
Ik heb foto's, video's, muziek en diverse documenten. Het is een levensredder geweest als ik opnieuw moet formatteren of als een computer zonder voorafgaande kennisgeving crashed (wat me nu al 2x gebeurd is na een update).
Ik heb nog meer dan genoeg ruimte over, dus ik hoop er nog erg lang plezier aan te hebben.

8,0
         

P. v.d. Wael - 3 april 2018

Ik heb deze harddisk van 1 TB gekocht voor mijn iMac en bij het installeren stuitte ik op een probleem. Zo maar aansluiten en aan de slag, dat ging niet. Dus voor wie het niet weet: dan open je het programma 'Schijfhulpprogramma' (in de map 'hulpprogramma's'). Je ziet dan je interne schijf en de externe schijven. Klik op de Intenso en dan op 'wis'. Kies Mac Os Uitgebreid (journaled) en even later kun je aan de slag.
In gebruik is het een heel stille en snelle harde schijf waar ik nu veel plezier aan heb. Er passen enorm veel bestanden op, dus ik heb nu backups van mijn iMac en ook gelijk nog van een oud Macje dat ik gebruik voor de boekhouding. Mocht er ooit iets mis gaan met de computer(s), wat ik uiteraard hoop van niet, dan zijn mijn data in elk geval veilig!

9,0
         

Kevin Prins - 12 februari 2018

Er zijn een aantal dingen over USB externe harde schijven die alleen kunnen worden getest na een lange periode van bijna constant gebruik, dus ik ga niet eens proberen om dit grondig te onderzoeken. Sinds ik deze harde schijf ongeveer een maand geleden heb gekocht, heb ik hem bijna constant aangesloten op een desktop computer die bijna nooit wordt uitgeschakeld. Via USB 3.0 heb ik alles gedaan wat ik nodig had, inclusief een goede plek om een aantal PC-games te installeren. De enige echte moeilijkheid die mij wordt gegeven is dat na periodes van inactiviteit (waarbij de computer niets met de schijf zelf doet) de externe schijf zal vervallen in een slaapstand en een paar seconden nodig heeft om "wakker te worden" voordat het doet wat ik wil; dit gebeurt als ik een videobestand voor een bepaalde tijd gepauzeerd laat en het resulteert ook in problemen met de laadtijd bij sommige PC-games die gegevens met minder frequente intervallen laden, zoals Baldur's Gate: Enhanced Edition, die soms een beetje hangt als er een menu of gebiedsovergang opduikt. Dit is niets groots, maar het is de moeite waard om er rekening mee te houden wanneer je beslist wat er van je externe schijf afloopt en wat er beter op je interne schijf blijft staan.

8,0
         

Sven - 27 november 2017

Dit apparaat is geweldig om meerdere redenen. Ten eerste, het is USB 3.0 voor degenen die USB 3.0 poorten hebben (maar het werkt op oudere USB 2.0 poorten). Ik heb in het verleden externe harde schijven gekocht die back-upsoftware hadden die je in wezen probeerde te verkopen op het online/cloud back-upsysteem van de fabrikant. Deze schijf is plug-and-play, geen add-on software.

7,0
         

F.R. - 8 oktober 2017

Ik hou van dit ding! Ik gebruik het op mijn MacBook Pro van medio 2012 en het werkt perfect! Ik gebruik het vooral om mijn foto's op te slaan als back-up, maar ik bewaar ook ruwe beelden van mijn Vlogs. Ik vind het leuk dat het USB 3 is! Ik ben in staat om bestanden van mijn computer naar de harde schijf over te zetten. Het is geen SSD-schijf, maar het is nog steeds vrij snel. Het is stevig gebouwd, je zult niet teleurgesteld zijn in deze harde schijf.

Nu ik op een MacBook op de schijf uit de doos kom die is geformatteerd in NTSF (leesbaar door Microsoft-computers), moet je naar je diskmanager gaan en de harde schijf formatteren naar wat je Mac zou kunnen lezen. Ik heb 2 partities op mijn harde schijf (Mac OS en FAT 32). Mijn MacBook zou vragen of ik de harde schijf als Time Capsule wilde gebruiken, maar dat heb ik nog niet gedaan.
Over het geheel genomen ben ik erg tevreden over de harde schijf. Het is klein, waardoor het handig is om mee te reizen.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links